Okresní město přehled

Okresní město
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204550/bmid_tetralogie-karel-polacek-a-jeho-okresni-hrdinove-okresn.jpg 4 160 160

Okresní město série

1. díl >

První část nedokončené pentalogie Poláčkovy ságy maloměsta. Historie začíná v nostalgické době na přelomu prvního desetiletí tohoto století, kdy čas byl ještě věčný a plynulý a „městečko v něm podřimovalo jako kůň před stavením“. Rodina židovského kupce pana Štědrého s jeho třemi syny je bodem, odkud ironický vypravěč sleduje hemžící se společnost městečka s ostře vykreslenými figurkami z jednotlivých jeho vrstev.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Okresní město. Přihlašte se a napište ho.

helenkan
včera 4 z 5

Úsměvné vyprávění psané skvělou češtinou. Moc pěkně popsané maloměšťáctví. Ale takhle to prostě kdysi bylo.

DominaCZ
30.12.2024 1 z 5

Kopírka Bylo nás pět a Michelupa.
Chudobinec, scéna s obchodníkem jež nutí syna učícího se jinde oholit si pejzy, mají kocoura stejně jako Bajzovi, otravný dědek Raboch čumící na špinavý dětský krky a uši aka Fajst, služka je taky Kristýna, věty totožný z obou knih... takže zklamání. On ať napsal co chtěl, byly všude pořád stejný věty a slova i děj. Furt dokola, už třetí knížka.

david6273
04.07.2024 4 z 5

Poučná sbírka, kde nám před očima defilují roztodivní lidičkové všech možných charakterů, životních projevů jenž jsou s ironií a humorem barevně vyobrazeni. Humoristický román, kterým lomcuje maloměšťáctví nikdy neomrzí a osudy postav pokračují v dalších románech.

Ocenění knihy (1)

1938 - Baťova literární cena