Hrej tajně přehled

Hrej tajně
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190439/mid_the-game-hrej-tajne-PaW-190439.jpg 4 591 591

The Game série

Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil. Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět… Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil… Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Galatea

Playing for Keeps, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrej tajně. Přihlašte se a napište ho.

Ála1968
23.05.2024 4 z 5

Tak tenhle díl byl rozhodně zajímavější než ten předchozí.Šel víc do hloubky a otevřel hodně smutné téma.

monika0181
09.11.2023 5 z 5

Mám ráda obálky knih, ráda v nich hledám hrdiny, kteří jsou v knize, někdy je obálka totální úlet. Ale o to jsem byla víc překvapená, když koukám na obálku Hrej tajně a přemýšlím, jak budu knihu komentovat. Se zalíbením koukám na krásný mladý pár a .... on má Aston na obálce zlomený nos stejně jako v příběhu?!?! Wau tak to poklona autorovi obálky. Tento příběh nebyl tak jednoduchý a bezstarostný jako díl první. Velkou tíhu celého příběhu táhlo Astonovo velmi pochmurné dětství. Kéž by se i v životě pro každého "Astona" našla jeho "Megan". Příběh si zaslouží zamyšlení, jak na venek působíme na okolí a přesto často skrýváme vemni velký žal a trápení. Jsem ráda za Happy end příběhu. Nejsem zrovna naladěna na špatné konce. Ta láska a vroucnost mezi Astonem a Megan stojí za přečtení. Pro nás čtenáře je k zamyšlení - pro mladé, jak rodiče někdy úmyslně či neúmyslně slovy ubližují, že lze najít cestu z toho, co se honí ve vlastní hlavě a pro nás dospělé, zamysleme se nad tím, co říkáme a jaké jizvy mohou některá slova, byť i ne zle myšlena, udělat.

Majuš333
25.04.2023 5 z 5

'Bojím se toho, že tě ztratím, ale zároveň toho, že budu s tebou.'

'Hrej tajně' zo série 'The Game' je ďalšia moja srdcovka. Taká jednohubka na jedno popoludnie :)

Aston právě zavírá dveře a s úsměvem na tváři se na mě rádoby vážně zadívá.
"Ne že bych si stěžoval, ale existuje nějaký důvod, proč jsi na mojí posteli?" zeptá se nakonec.
"Čtu si," odpovím a sklopím pohled. "A když si čtu, tak potřebuju pohodlí, což vysvětluje, že jsem na tvojí posteli. Je to lepší než na té příšerné židli u stolu."
"Vidím, že si čteš, Megan, ale proč si čteš v mém pokoji a ne ve svém?"
"No pokud chceš, tak půjdu," odpovím, označím si stránku, na které jsem skončila, a zvednu se k odchodu.
"Ne! Tak jsem to nemyslel," odhodí batoh a namíří si to rovnou ke mně. "Vůbec jsem to tak nemyslel."
"No dobře," usměju se sladce. "V tom případě se vrátím ke své knize."
"Tak to ani náhodou," zamumlá, vezme mi knihu a hodí ji na zem.
Otevřu pusu úžasem. "Ty jsi zrovna hodil s mojí knihou!"
"Položil jsem ji."
"Ne, hodil jsi ji. Měla bych ti dát facku za to, jak se chováš k panu Darcymu."
"To je fakt, věřím, že by to pan Darcy ocenil."
Docela mě zaskočí, že vůbec ví, kdo to pan Darcy je.
"Už nikdy neházej s knihou. Nikdy," řeknu mu přísně. "Myslím to vážně. Ještě jednou hodíš jedním z mých miláčků, a zvlášť s mým nejoblíbenějším, tak ti něco udělám."

Opřu se o stěnu, dojím jablko a ohryzek hodím do koše. Pak si všimnu Bradena, jak se kousek vedle rozcvičuje, a přiběhnu za ním. "Jsi připraven na běhání, demente?"
"Myslel jsem si, že jsi ty a ta tvoje líná prdel pořád ještě v posteli," podívá se na mě a vezme dvě láhve s vodou.
"Asi bych byl, ale nasrat takhle po ránu Megan je mnohem lepší zábava," pokrčím rameny s úsměvem a rozběhnu se, Braden za mnou.
"Fakt nevím, proč to pořád děláš, chlape. Jednou ti za to všechno urve koule," zavrtí hlavou.

Ne vše se dá sdílet. Ne každá jizva je fyzická. Některé jizvy jsou v mysli. Některé jizvy nemůžou být viděny. Jsou uvnitř, hluboce vypálené, že nikdy nemohou být uzavřeny.

Jen protože nemohou být jizvy uzdraveny, neznamená, že nemohou být zmírněny

“Je opravdu tma lepší, než světlo?” Kývne. “Někdy. Někdy se potřebuješ ztratit ve tmě a skutečně ocenit světlo.”

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Hrej tajně v seznamech

láska pro dospívající mládež (young adult)

Emma Hart
anglická, 1993