Tichá holka přehled

Tichá holka https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234914/bmid_ticha-holka-UQZ-234914.png 5 244 244

Sedmiletá dívenka, která nemluví, a okolí se zdá, že vůbec nevnímá, že jsou kolem ní nějací další lidé. A spolu s ní se ve třídě sejdou další problémové děti, které by v běžné škole nestačily svým vrstevníkům, prožily různá traumata a potřebují speciální péči. Hrdinka knihy Venus trpí elektivním mutismem a zpočátku se všichni domnívají, že pravděpodobně neslyší. Časem ale její učitelka Torey zjistí, že Venus „pouze“ nemluví. Co za tím stojí? Problematické rodinné zázemí a traumata z raného dětství „mohou“ za to, že Venus mlčí a mlčí. Společnost ostatních dětí ve třídě i pochopení učitelky ale pomohou tomu, že dívenka opustí hradbu svého mlčení. Knihu uvítají zájemci o skutečné příběhy s psychologickou tematikou, lidé, kteří se věnují práci s dětmi s handicapem a poruchami chování.... celý text

Literatura světová Povídky Romány
Vydáno: , Portál
Originální název:

Beautiful Child , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá holka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

kayu
22.12.2023 4 z 5

Moje první setkání s touto spisovatelkou a musím říct, že se mi knížka moc líbila, i když to místy bylo těžké čtení. Mrzí mě jen obálka, která znázorňuje Venus jako blonďatou bělošku, ačkoliv Venus byla afroameričanka.

michaelaIQFK
06.12.2023 2 z 5

Po přečtení knihy Spratek a pokračování Tygřice mě tahle kniha zklamala. Je to podle skutečnosti, takže chápu ten zdlouhavý proces, ale na mě to bylo únavné. Působilo na mě dost depresivně, že se pro tu holku nedalo udělat víc a daleko dřív. Smutná realita.


Jirinamac
24.07.2023 5 z 5

Od autorky už jsem četla podobnou knížku Divná Jadie, kde také čerpala námět ze své praxe na speciální škole. Při čtení si člověk říká, jak by asi dopadl život těchto dětí, kdyby se nenašel takový pedagog. Práce to musí být hodně těžka a vyžaduje spoustu trpělivosti. Smutné je, když matky ,,nevidí,, zlo páchané kolem svých dětí, ale těžké soudit, když člověk nezná poměry v takových rodinách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tichá holka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených343x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených36x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst152x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech4x