Tichá pošta přehled
Tereza Herzogová
Schovávaná série
< 2. díl
Do srdce stačí zašeptat. Ivan by mohl být Šárčiným otcem. Mezi úspěšným spisovatelem a jeho talentovanou múzou ale navzdory věkovému rozdílu trvá inspirativní milostný vztah. Po návratu z letní dovolené ve Francii však na Šárku začnou dotírat osudové otazníky a také samotářský restaurátor Bartoloměj. Čas je najednou pro všechny bolestné téma. Šárka se bude muset brzy rozhodnout, kam svůj budoucí život nasměruje. A zatímco si mezi barokními zdmi Santiniho staveb hraje na tichou poštu, netuší, že není jediná, kdo ostatní tahá za nos.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá pošta. Přihlašte se a napište ho.
Po Schovávané jsem se hned pustila do druhého dílu a zase to byla moc fajn knížka. Autorka se v ní opět věnuje tématu lásky a hlavně času, který v životě máme a který nejde zastavit. V souvislosti vztahu se stárnoucím mužem to není zrovna lehké téma, ale čte se to s takovou lehkostí, že jsem nechtěla, aby příběh skončil. Ale mám pocit, že v závěru si autorka nechala pootevřená vrátka pro pokračování. Oceňuji cit pro jazyk, který Tereza Herzogová má, v tomto druhém díle jsem si ještě víc užila její příjemný styl psaní. Pokud zase něco napíše, určitě si to ráda přečtu.
Současný příběh, který navazuje na předchozí díl, i když by se dal asi číst i bez znalosti prvního dílu. Ale číst postupně je rozhodně lepší. V prvním díle jsem se ze začátku nemohla začíst. Druhý díl byl čtivý hned od začátku. Naopak, bylo to celé super. Příběh nutí k zamyšlení, ale má lehkost, humor, milé postavy... Tento díl i krásný a trochu až básnický jazyk. Opravdu krása. Autorka určitě "vyrostla".
Těším se, že bude ještě pokračování, protože některé dějové linky nebyly z mého pohledu ukončeny. Tak snad mě autorka nezklame.
Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)
18.02.2024
„Ještě dlouho se díval na prázdnou ulici, která před chvílí spolkla Klářino auto, a hlavu mu zaplavoval čím dál větší chaos. Přesně ten punkovej hořkosladkej chaos, o kterém zpívali v dobách, kdy jim bylo všechno totálně u prdele, ale kdy toho zároveň dokázali cítit daleko víc než dnes.“
„Každou chvíli stojíme někde na rozcestí a naším skutečným cílem jsou právě a jenom ty cesty. A je na nás, jestli se po nich vydáme sami, nebo se pokusíme najít takovou, po který bychom mohli pokračovat spolu..."“
Kniha Tichá pošta v seznamech
2022 | Schovávaná |
2024 | Tichá pošta |
2018 | Hospoda U Konce světa |
2020 | Indiánské léto |
2023 | Kalendář plzeňský 2024: (Baby boom) |
Stejně jako Schovávanou, tak i druhý díl Tichá pošta, jsem si opravdu užila. Moc se mi líbí, jak tato mladá autorka z našeho města píše, v její knize je mnoho mouder a životních pravd. A navíc, to krásné vylíčení každého prostředí! Po přečtení jsem se rozhodla, že do šeptajících zdí kláštera v Plasích se určitě zajedu podívat. Chci poznat prostředí, kde vznikl tento příběh. Určitě se k této knize budu vracet a prosím Terezko, napište další pokračování!
"Už zase ten čas. Pořád nás dohání. Hraje s námi svoje nerovný hry, který nikdy nemůžeme vyhrát."
"Každou chvíli stojíme někde na rozcestí a naším skutečným cílem jsou právě a jenom ty cesty. A je na nás, jestli se po nich vydáme sami, nebo se pokusíme najít takovou, po který bychom mohli pokračovat spolu..."
"Jediná podstatná věc, která tu zůstane navěky a která je odpovědí na všechny otázky, je láska. Na tu jedinou je čas krátký."