Tiché dny v Clichy přehled

Tiché dny v Clichy
https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84973/bmid_tiche-dny-v-clichy-84973.jpg 4 102 102

Eroticky laděná próza slavného amerického dramatika srovnává atmosféru Paříže a New Yorku 20. let.

Literatura světová Romány Erotika
Vydáno: , Concordia

Quiet Days in Clichy, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tiché dny v Clichy. Přihlašte se a napište ho.

čerweek
25.08.2024 4 z 5

"Dobře se najíst, dobře si popovídat, dobře si zamrdat – je něco lepšího, jak strávit den? Nehryzlo ji svědomí, neměla starosti, jež by nešly odhodit. Plula s přílivem a odlivem, nic víc. Nerodila děti, nepřispívala k blahu společnosti, neměla zanechat stopu na běhu světa. Ale kde se objevila, činila život snazším, půvabnějším, voňavějším. A to není maličkost. Pokaždé, když jsem od ní odcházel, měl jsem pocit dobře stráveného dne."

Tiché dny v Clichy boli mojím prvým kontaktom s tvorbou Henryho Millera. Útla atmosferická knižka, ktorá nezaberie viac ako jeden dlhý letný večer, mi padla do nálady. Podobne, ako u iných amerických autorov 20. storočia (Kerouac, Bukowski...), aj pri čítaní Millerových spomienok si človek nemôže byť úplne istý, či všetko napísané pravda, ale číta sa to veľmi dobre. A nie je to len o sexe...

Gracian1964
02.05.2024 5 z 5

Zážitky spisovateľa z Paríža 20 tych rokov, štvrť Clichy, bohémsky život, štetky, kamaráti, miestami riadna "sprosťárna", ale to sa mi hádam páčilo najviac, hehe...malo to skrátka v sebe atmosféru.

Zemlja
08.10.2023 4 z 5

Pro mě díky knize výlet, na který bych se v realitě nikdy nevydala. Oceňuji.

Zfilmováno

Tiché dny v Clichy (2002)

Kniha Tiché dny v Clichy v seznamech

Henry Miller