Tisíce metrů ode dna přehled

Tisíce metrů ode dna
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462462/bmid_tisice-metru-ode-dna-IBc-462462.jpg 4 325 325

Paula toho k životu moc nepotřebuje: domov, trochu peněz na jídlo a malého bratra Tima, kterého miluje nade vše na světě. Pak ale dojde k hrozné nehodě, která ji uvrhne do hluboké deprese. Z beznadějného stavu ji dostane teprve Helmut, starý mrzout, který jí paradoxně vlije do žil novou chuť do života. Nakonec se Paula a Helmut společně vydávají na dobrodružnou cestu, která je oba vede k sebepoznání…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Marianengraben, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíce metrů ode dna. Přihlašte se a napište ho.

krejcovka76
21.09.2024 5 z 5

Laskavá jemná knížka. Přehodit to do filmu - úplně vidím Ilju Racka jako Helmuta a jako Paulu Veroniku Khek Kubařovou :-) Krásně podané, že staré i mladé generace si můžou vzájemně pomoci, že jejich rady, respekt, ale i mlčení umí vyléčit bolavou duši. Mnohokrát jsem se při čtení usmála, mnohokrát mi ukápla slza a stejné je to i v životě. Určitě stojí za přečtení :-)

Pavouček2
02.09.2024 3 z 5

Bavilo mě to.

Malýmedvěd
04.07.2024 4 z 5

Smutek, ztráta blízké osoby, paralýza žalem, vyrovnání se situací, hledání smyslu, hledání sama sebe, strach z minulosti, strach z budoucnosti, naděje z budoucnosti. Připadá vám to jako banální osa příběhu, možná ano, ale za mne je to dobrý, moderní a lehce bláznivý příběh, který může ve správnou chvíli mnoha lidem pomci. Hodnotím to jako kvalitní YA a nebo starý dobrý bildungsroman. Spokojenost a pochvala.

Dívka, stařík, pes a jejich nevšední road movie

27.01.2022

Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022

Na smutku je hloupé to, že se svět kolem nás prostě točí dál.

Kniha Tisíce metrů ode dna v seznamech