Tlučhořovic rodinka přehled
Jan Kašpar
Literární přepracování nekonečného rozhlasového seriálu dvojice herců Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse, který si svým specifickým humorem získal srdce mnoha posluchačů. Seriál, původně nazvaný Rodinka, byl poprvé vysílán dnes již neexistujícím rádiem Golem v roce 1991. Jedná se o situační mikrokomedie, které jsou založeny na improvizaci autorské dvojice. Jsou jakousi sondou do duše českého národa po roce 1989.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tlučhořovic rodinka. Přihlašte se a napište ho.
Rozhlasový seriál Tlučhořovi (neboli dříve Rodinka či Tlučhořovic rodinka) mám velmi rád, ovšem tohle knižní zpracování se absolutně nepovedlo. Snažil jsem se tím prolouskat, ale kniha není vůbec čtivá a skoro bych se odvážil i říct, že je sepsána velmi fušersky. Nevadilo by mi ani tak, že jsou mnohé reálie pozměněny a že v knize přibyla babička, ale ten amatérský styl, jakým je kniha napsána, to se prostě nedá číst. Celá se skládá v podstatě z krátkých jednoduchých vět popř. jen slovosledů "Páťa řekne, Růžena řekne" a pak už to jede jen v přímé řeči. A pokud by se někdo domníval, že jsem zaujat, neboť nedokážu vstřebat rozhlasový seriál v knižní formě, tak se mýlí. Velmi povedené a čtivé jsou tři knihy o Tlučhořových od Kláry Gočárové, popisující prvních 48 dílů seriálu.
Kniha Tlučhořovic rodinka v seznamech
1987 | Tulikráska |
2008 | Tlučhořovic rodinka |
1996 | Věra Martinová - Až na dno. A zase zpátky |
2011 | Laskavé vzpomínky |
1983 | Nikaragujský deník |
Koupila jsem jako audioknihu, protože jsem čekala co z toho bude. Po další půl hodině jsem pochopila, že nic, že jsou to jen situačky a kdo viděl v TeleTele Kopečkovi, toho tam nemá moc co pobavit a překvapit. Alespoň už vím odkud Suchánek a Genzer čerpali inspiraci.