To je otázka přehled
Jostein Gaarder
Odkud a kam jdeme? Byl svět odjakživa? Bude dál existovat, až tu nebudu? Kniha otázek, které sestavil Jostein Gaarder s hlubokým porozuměním a citem pro dětské chápání a vnímání. Každá otázka navozuje okruh dalších a dalších témat, o nichž si budou děti s rodiči povídat. Jostein Gaarder, autor románu o dějinách filosofie Sofiin svět, dokázal, že stejně citlivě dokáže promlouvat k dětem jako k teenagerům.... celý text
Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , Albatros (ČR)Originální název:
Det spørs, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To je otázka. Přihlašte se a napište ho.
V jednoduchosti je krása a táto kniha je krásna nielen svojimi ilustráciami, ale aj otázkami nad ktorými sa často zamýšľame a nad ktorými sa nezamýšľami dosť často. Určite sa oplatí prečítať a porozmýšľať a rozprávať sa.
Útlá knížka s krásnými obrázky a se spoustou zajímavých otázek, na které by rády znaly odpověď nejen děti.
Kniha To je otázka v seznamech
2002 | Sofiin svět |
2004 | Dívka s pomeranči |
2002 | Kouzelný kalendář |
1999 | Jako v zrcadle, jen v hádance |
2017 | Loutkář |
Pro děti se mi knížka nelíbí. Bambulka z ní byla zmatená. Navíc ty smutné kresby. A i já z ní byla špatná. Ta melancholie, smutek, závažnost otázek... Vůbec mi to neudělalo dobře, byla jsem po přečtení skleslá. A ilustrace, ač vlastně moc hezké, tomu pocitu napomohly. Za mě ne.