Minulost (light novel) přehled

Minulost (light novel)
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488974/bmid_minulost-light-novel-QZe-488974.png 4 14 14

Vše se odehrává ještě před tím, než ve 20. okrsku došlo k nehodě, která zvrátila Kanekiho osud. Tokijští ghúlové, žijící potají mezi svou lidskou kořistí, o sobe dávají čas od času vědět. Lidé a ghúlové – dva živočišné druhy, které si nikdy nemohou porozumět – existují vedle sebe a potýkají se s vlastními konflikty. Třetí sbírka povídek ze světa Tokijského ghúla je tentokrát situovaná do doby před začátkem série!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Minulost (light novel). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

DarthSoren
10.05.2023 4 z 5

Po čtení TG:re v mé poličce čekala ještě sbírka povídek, resp. light novela TG: Minulost. Oproti sbírkam s názvem Prázdnota a Dny kvalitativně nezaostává, nicméně ani zvlášť nevyčnívá. Opět je zde soubor krátkých, přesto zajímavých jednohubek, které sice příběh hlavní dějové linie TG nijak neposouvají, je nutno však říct, že povídky z Minulosti dobře fungují jako prequel některých z postav světa TG. Jestli jste fanda TG a tyhle povídky chcete číst s vědomím, že jsou to "jenom" doplňkové příběhy, smělě do toho, neodejdete nespokojeni.
V podstatě jsou všechny povídky výborné, moc mně nebavila jenom "Kráska a slaboch", i když jí nechybí zajímavé rozuzlení.

orangerose
07.06.2022 5 z 5

Bavila mně poslední sbírka povídek z tokijského ghula, pro vsechny fanoušky tokijského ghula je to povinost si sehnat vsechny 3 díly povídek :D


p3tris
05.05.2022 4 z 5

Poslední sbírka povídek ze světa Tokijského ghúla si udržela kvalitu předchozích knih. Jedná se o šestici příběhů, které vysvětlují jednání některých z postav, známých z komiksu. "Jiná rodina, jiní pozůstalí" se soustřeďuje na Tóku, její vztah s bratrem a poznávání lidí skrze malého chlapce. Ve "Čtení a samota" je ústředním motivem odmítání Kena Kanekiho jeho náhradní rodinou, která je spíše šikanou. V "Krásce a slaboch" pátrá Bandžó po vraždícím ghúlovi, aby očisti podezření padající na Rize. V "Chvástalovi" se dozvíme, jak vypadal první vyřešený případ Akiri Mado v době, kdy byla ještě na akademii. "Shoda" nám ukáže, jak můžou tragické události v rodině zapříčinit, že se do sebe zamilují dívka Nišino a ghúl Nišio. A konečně poslední povídka "Opičí démon" je o tom, jak se z obávaného ghúla Endžiho stal uklízeč v kavárně Anteiku. Ta měla být pravděpodobně humorná, ale pro mě, jako Evropana, spíše poodhalila rozdílnost našich kultur až samurajské vnímání cti. Celá kniha je nesmírně čtivá a krásně doplňuje střípky do mozaiky tohoto barvitého fiktivního světa.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Minulost (light novel) v seznamech

v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x