Tokijský motýl přehled

Tokijský motýl https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478169/bmid_tokijsky-motyl-Vwm-478169.jpg 4 120 120

Tokijský motýl série

1. díl >

Já – a princezna? Romantický hit, u kterého se budete královsky bavit. Izumi Tanaka měla vždycky pocit, že prostě nezapadá - ono je těžké zapadnout, když jste japonského původu a žijete na maloměstě v severní Kalifornii, kde většinu obyvatel tvoří běloši. Její máma ji vychovala sama - a vždycky to byly ony dvě proti celému světu. Pak Izzy ovšem zjistí, kdo je jejím otcem - a nejde o nikoho jiného než o samotného japonského korunního prince Což znamená, že přímočará a drzá Izzy je princezna. Nastanou jí divoké časy. Odcestuje do Japonska, aby se seznámila s otcem, kterého v životě neviděla, a se zemí, kterou vždycky toužila navštívit. Být princeznou však neznamená jenom nosit luxusní šaty a třpytivé korunky. Nenasytná média jsou jí v patách, její bodyguard se zdá být až moc sympatický, a navíc jsou tu všechny ty tisícileté zvyky a tradice, v nichž se musí zorientovat doslova přes noc. Izzy je někde mezi dvěma světy - doma nebyla dost Američanka, ale tady zase musí dokázat, že je dostatečně „japonská“. Podlehne Izumi těžké korunce, nebo bude žít pohádkový princeznovský život, šťastně až navěky?... celý text

Literatura světová Dívčí romány Pohádky
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tokyo Ever After , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tokijský motýl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Lidska_ctecka
17.01.2023 4 z 5

Tato kniha je skvělá. Velmi čtivá a odlehčená, ale i s tématem na zamyšlení. Motivy hledání sama sebe a své identity jsou aktuální pro mnoho lidí. A lidé, kteří pocházejí ze dvou odlišných kultur, to mají možná ještě složitější.
Moc se mi líbilo originální prostředí příběhu a hlavní hrdinka. Také mi vyhovovalo, že autorka příliš netlačí na pilu, především v oblasti vztahů. Na druhou stranu, mi mnoho věcí přišlo moc idealistických. Ale to asi k romantickým knihám patří.
Zamlouvá se mi konečné vyznění, kdy není asi největší důraz na: "Žili spolu šťastně, až navěky." Naopak, postavy před sebou mají ještě spoustu práce a neuzavřených věcí, ale jdou do toho s nadějí a uvědoměním mnoha důležitých věcí...

Wajny
20.11.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka spíše pro mladší čtenáře, která hodně připomíná Deníky princezny, ale já si čtení i tak užila a těším se na další díl!

Kniha je velmi čtivá, nejsou v ní žádná hluchá místa, novinové články jsou hezkým zpestřením v příběhu. Je zde velmi dobře popsané Japonsko hlavně tradice a fungování císařské rodiny. Líbí se mi, že se autorka snažila jít i trochu do hloubky a zaměřila se na svár mezi povinnostmi a tím co opravdu chceme. Co se týče příběhu, tak ten je neuvěřitelně předvídatelný a upřímně absolutně nic vás nepřekvapí.
Romantická linka je milá, nic dramatického, ale to obří klišé si autorka mohla odpustit (princezna a ....).
Izumi jsem si ihned oblíbila, líbí se mi její ztřeštěnost a to že je pořád svá - nebýt jí tak se mi kniha tolik nelíbí.


Lucijáš276
25.09.2022 4 z 5

O této knize jsem měla poměrně veliká očekávání. Vždy mě bavilo číst knihy s královskou tématikou. Z poloviny jsem dostala to, co jsem chtěla. Kniha je napsaná lehce a čtivě. Několikrát jsem se opravdu nahlas zasmála. Hlavní hrdinku a hrdinu jsem si zamilovala, ale přišlo mi, že tam bylo málo té samotné romantiky. Kniha obsahuje spíše poznávání japonské kultury a zvyků, poznávání, kdo je přítel a kdo si na něj jen hraje, dost se tu řeší rodinné vztahy atd.. Čekala jsem trochu víc, ale i tak to bylo milé! :) 4* (Vždy jsem si říkala, že bych chtěla být princeznou, po dočtení této knihy mi však došlo, že vše není tak úplně jednoduché - život podle pravidel a na každé straně novináři.)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

31.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tokijský motýl v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených140x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených9x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst117x
v Chci si koupit36x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

Japonsko princezny královská rodina Tokio

Autorovy další knížky

Emiko Jean
japonská
2021  81%Tokijský motýl
2023  55%Tokijský sen