Poslední rituál přehled

Poslední rituál
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407606/mid_posledni-ritual-vPD-407606.jpg 4 551 551

Tóra Gudmundsdóttir série

1. díl >

Poslední rituál není rozhodně pouhou detektivkou. Barvitě vylíčený, pracovní i milostný, život rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí dělá z knihy to pravé čtení pro všechny milovníky napínavých, přesto však lidských příběhů.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Þriðja táknið, 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední rituál. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (115)

Aymira
13.08.2024 3 z 5

Docela zklamání. Samozřejmě jsem nevěděla, co od nové série, do které jsem se pustila, čekat. Jelikož jde o severskou zemi, líbilo by se mi něco opravdu temného. Téma čarodějnictví by tomu nahrávalo, ovšem tady je to jen vleklé vyprávění o různých historických aspektech magie. Vyšetřování prakticky žádné, hlavní postava sice sympatická, řekla bych typická Islanďanka, ale ta zvrhlost a napětí ke mně bohužel při čtení nedoletěly. Škoda, potenciál tu určitě byl, a tak dám sérii ještě šanci.

mnohoknih
27.05.2023 3 z 5

Moc mě to nebavilo. Na detektivku příliš mnoho historie. Za to z Islandu minimum. Většina situací jela na náhodu. Ale je to první díl, tak to beru jako seznámení s Tóre. A s nevyslovitelnými jményGudmundsdóttir, Brjánn, Aegissíduhellar.


princesse
29.03.2023 4 z 5

Dobře se to četlo a asi se mrknu i na další díl. Co se týče případu ... tak opravdu úchylárna, ne? Co se tam dělo. Mládež na Islandu tedy opravdu vážně trpí psychickými problémy. I když hlavní hrdina byl z Německa, ten tedy opravdu normální nebyl. Strašlivá věc s jeho sestrou, která vedla k odcizení s rodinou, ho jistě poznamenala, i když podle všeho na tom nejlépe s psychikou nebyl ani před tím. Tohle snad neudělá dítě ze žárlivosti. A nevypadalo to, že by byl zanedávaný, podle toho jak o něm jeho matka na konci mluvila. Těžké téma. Bavila mě Tóra a Matthias.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední rituál v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených786x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených32x
v Knihotéce341x
v Chystám se číst326x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech6x