Žeravý hrob přehled

Žeravý hrob
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282650/mid_zeravy-hrob-Cnx-282650.jpg 4 349 349

Tóra Gudmundsdóttir série

Tri telá, jedna odrezaná hlava a jedno hrôzostrašné tajomstvo... Už tretie napínavé pátranie islandskej právničky Dóry...

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Columbus (SK)

Aska, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žeravý hrob. Přihlašte se a napište ho.

Eva193
25.10.2024 4 z 5

Na knihách autorky (četla jsem zatím 3) je fajn, že se člověk neztrácí v ději a postavách i když čte jen po chvilkách ve vlaku. Je tu jasná dějová linie a nefiguruje tu zbytečně moc postav. Líbí se mi i to, že Tóra sama je veselou mladou ženou, která nemá traumata a deprese, ale bere život takový, jaký je a s tím co přináší se vyrovnává s optimismem.

Aymira
18.08.2024 3 z 5

Před sto lety jsem pro tebe uřízl člověku hlavu, ale ty mi nejsi vděčná!

Žijete na jednom z mnoha ostrůvků, které náležejí k Islandu, v zapadlé rybářské vísce, kde každý zná každého a vše špatné se raději tutlá, aby vám centrální vláda z Reykjavíku nevzala živobytí, pach ryb a křik racků je všudypřítomný, občas vám dům zasype popel ze sopky, nebo nedejbože přímo láva, ale přesto doma chodíte ve značkových hedvábných blůzkách a botech na jehlách.

To jsou jedny z mnoha nedokonalostí této knihy, která opět ničím nevybočila z průměru nastaveným předešlými dvěma v sérii.

Tóra je hloupější než běžný čtenář, protože kde jeho hned napadne, o co vlastně jde, ona ještě dvě stě stran tápe.

konicekbily
07.05.2023 5 z 5

Podle mého soudu příběh s originální zápletkou, bez německého pomocníka. Výlet do historie akceptuji, prostředí Islandu je zajímavě popsáno. Proti předcházejícím dílům děj ubíhá rychleji - a i závěr se mi líbil.

Kniha Žeravý hrob v seznamech