Toto mali čítať naši rodičia přehled

Toto mali čítať naši rodičia
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454213/mid_toto-mali-citat-nasi-rodicia-iw9-454213.jpg 4 61 61

Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto kniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako toto intímne puto posilniť, a upozorní na neviditeľné hrozby, ktoré ho môžu oslabiť. Autorka, skúsená psychoterapeutka, vysvetlí dôležitú spojitosť medzi našou vlastnou výchovou a našimi rodičovskými schopnosťami. Veď aj keď si to neuvedomujeme, naučené vzorce správania máme v sebe hlboko zakorenené. Kniha je skvelým pomocníkom na ceste k lepšej komunikácii a porozumeniu vlastných detí. Pretože láska bez správnych slov v rodičovstve občas nestačí.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

Book You Wish Your Parents Had Read (and Your Children Will Be Glad That You Did), 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Toto mali čítať naši rodičia. Přihlašte se a napište ho.

MichaelaF
15.03.2024 4 z 5

Kniha mi určitě rozšířila obzory, donutila mě se zamyslet nad některými aspekty rodičovství (zejména se více vcítit do dítěte a zamyslet se, jak výchovu ovlivňuje mé vlastní dětství). Přístup autorky je mi sympatický, ale myslím, že některé principy budou občas těžko prakticky uplatnitelné. Zejména pokud máte 3 nebo více malých dětí, asi těžko vyhovíme všem potřebám najednou (jedno dítě bude po cestě z obchodu chtít sedět a koukat na mravenečky jako autorčina dcerka, druhé dítě bude chtít domů, třetí dítě bude chtít něco úplně jiného). Stejně tak mi v knize chybí určitý důraz i na potřeby samotných rodičů, kteří jsou přeci jen také lidmi. Kniha podle mě může trochu přispívat k tomu, že se pak rodič "bičuje" za každé "rodičovské selhání", za každé surfování na mobilu v přítomnosti dítěte, za každou nezdařilou komunikaci apod. Ale na druhou stranu se mi líbí, že autorka na různých místech zdůrazňuje, že je určitě možné "napravit křivdu", pokud nějaká vznikne. To je samozřejmě pro každého rodiče úlevné.

adorjas
25.03.2023 4 z 5

Veľmi vydarená knižka o rodičovstve, kde nenájdete rady tipu ako prebaľovať a kúpať dieťaťko, ale skôr reálne uvedomemenie si ako pracovať nielen s našimi emóciami pri deťoch, spomienkach a vzorcoch správania z nášho detstva. Je to v podstate o rešpektujúcom rodičovstve, napísaný veľmi príjemným, zrozumiteľným jazykom, žiadne psychologické kydy a odborné slová. Ak by ste potrebovali nejakú knihu o rodičovstve, túto vrelo odporúčam. Hviezdičku strhávam len preto, že mi je ľúto, že sa s knihou nejaký grafik viac nevyhral- dať tam nejaké funny ilustrácie, kresby, krajšie graficky spracované časti a kapitoly a takisto BOLD písmom označené dôležité zdelenia.

PetraKysova
21.12.2022 5 z 5

Ako čerstvý rodič som po knihe siahla a veľmi milo ma prekvapila. Čítala som ju dlhšie, lebo je v nej veľa myšlienok nad ktorými som musela uvažovať. Knihu určite odporúčam, veľa mi dala a veľa mi ešte aj dá. Vďaka knihe skúšam iné prístupy k malému a musím povedať, že sa vyplácajú. Páčilo sa mi ako poukázala na traumičky z detstva (každý ich máme) a chtiac nechtiac ich prenášame na naše deti. Je dobré ich pomenovať a pretrhnúť ten údel. Ale to je na každom rodičovi.
Veľmi sa mi páči, ako radi neznevažovať pocity a bolesť detí. Ako som to začala robiť, je to lepšie.
Určite knihu odporúčam, a rozhodne sa k nej vrátim. Lebo ako spomína autorka, vzťah s dieťaťom je na celý život a v každej etape je iný, nie je na škodu si niektoré veci znova pripomenúť.

Knižní novinky (40. týden)

27.09.2020

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020

Kniha Toto mali čítať naši rodičia v seznamech