Touha přehled

Touha
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515780/bmid_touha-U4g-515780.jpeg 4 363 363

Touha série

1. díl >

Nástupem do Katmerské akademie se mi obrátil celý svět vzhůru nohama. Na téhle škole uprostřed aljašské divočiny je něco podivného, stejně jako na všech mých nových spolužácích. Připadám si tu jako obyčejná smrtelnice mezi bohy… nebo příšerami. Členy znepřátelených frakcí spojuje jen nenávist ke mně. A pak je tu Jaxon Vega, upír se smrtícím tajemstvím, ke kterému mě to záhadně táhne. A já se začínám bát, že jsem se tu neocitla jen shodou nešťastných náhod. Někdo mě sem přivedl úmyslně… jako návnadu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

Crave, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Touha. Přihlašte se a napište ho.

evismaior
29.10.2024 3 z 5

(SPOILER) 70% - Chvíli jsem musela rozdýchávat ten tradiční kamenný hrad uprostřed aljašské divočiny s perfektním pokrytím mobilním signálem, a to včetně tunelů pod hradem. Také strýčka Fostera - ředitele Katmerské akademie pro děti s genovými mutacemi, které z nich dělají upíry, draky, měniče-vlkodlaky nebo čarodějky, který do probíhající války mezi nimi přivede svoji osiřelou bezbrannou lidskou neteř, a tak nějak věří, že se jí nic nestane. A také temného, nedostupného a nejvíc sexy kluka Jaxona, který nově příchozí Grace okamžitě propadne.
No ale je to young adult, takže jsem zvyklá překousnout leccos a poddat se příběhu. A ten tady vcelku byl, i když se čtenář nemůže zbavit pocitu, že autorka vzala to, co ji nejvíc zaujalo z Harryho Pottera (hradní internátní škola v pustině pro děti s nadpřirozenými schopnostmi) a ze Stmívání (upíři coby romantičtí hrdinové, zvlášť ti, kteří dokáží odolat touze po lidské krvi a své milované lidské dívky okamžitě nevysát na dřeň).
Nečetlo se to špatně, i když odkrývání pravé podstaty téhle podivné školy mi přišlo k uzoufání pomalé a logicky tak spousta otázek zůstala pouze (ehm:-)) nakousnutých - jak se to přesně stalo se smrtí Graceiných rodičů, i o tom sporu mezi upíry, měniči a draky jsme se dozvěděli jen tak povrchně skrz historku s Jaxonovým bratrem Hudsonem bažícím po moci a roli Grace v tom všem jsem také úplně nepochopila, protože kniha končí v tom nejzajímavějším okamžiku. A čarodějové jsou vysloveně odbytí, kromě pár triků, které Grace předvede sestřenka Macy. Takže dám šanci druhému dílu a uvidím.
Pousmání nakonec - při čtení jsem se bavila, že autorka scénu s kámošem drakem opékajícím maršmelouny obšlehla z posledního dílu Hotelu Transylvánie, kde totéž dělá přeměněný Johnny, ale ten film je až z roku 2022, takže to dost možná bylo právě naopak:)

Majuš333
04.09.2024 5 z 5

'V hloubi duše se od tebe neliším. Vysnila jsem si tě, přála jsem si tvou existenci.'

Dala som si zopáčko s Bellou a Edwardom...teda s Grace a Jaxonom :)

/ "A tak se lev zamiloval do jehňátka…"
"To je ale hloupé jehňátko."
"To je ale šílený masochistický lev." :) /

'Někdy je odpověď, která se nabízí nejvíc, vážně ta správná.'

Vjeerus
07.08.2024 3 z 5

Další kniha, která mě utvrzuje v tom, že ne vždy je velký počet stran známka dobré knihy a že dneska se snad všichni autoři předhánějí v počtu napsaných slov.
Kniha má pro mě tři velká mínus. Délka, časové rozmezí a popkulturní odkazy.
Prvni polovina se neskutečně vlekla a vzhledem k tomu, že se příběh odehraje v rámci jednoho týdne, romantická linka působí strašně instantně bez nějaké chemie či budování alespoň přátelství.
Hlavní hrdinka nemá nijak výrazný charakter a stává se z ní slintající a koktající holka, když přijde na scénu hlavní hrdina odpovídajícímu klasické šabloně bad boye. Její výrazný rys je maximálně ve schopnosti jejího těla tvořit krev asi tak 10x rychleji než u normálních smrtelníků.
Vypíchnout musím ale perfektně zpracovaný moment, kdy se Grace dozví o existenci jiných bytostí. Konečně kniha, kde to není přijmuto se stoickým klidem, ale s hromadou zmatku, strachu a nedůvěry.
Z knihy mám rozporuplné pocity, protože spoustu situací autorka popsala pomocí popkulturnich odkazů a pokud daný film nebo videoklip neznáte, můžete jen hádat, zda jsou postavy zmatené/šťastné/naštvané. A kdybych si měla vyhledávat vše zmíněné, dočetla bych tak za půl roku. Nehledě na fakt, že použitím jasného pojmenování by kniha měla o dalších pár slov míň.
Příběh mě začal bavit právě tím odhalením bytostí a když pominu líbací scénu na padesát stran, bylo to svižné a akční. Autorka nás nenechala vydechnout ani zdánlivým šťastným koncem a nechala obrovský otazník do dalšího dílu.

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023

A v tu chvíli mi to dojde. Jaxon nikdy neměl být hrdinou mého příběhu... protože já měla být hrdinkou toho jeho.

Kniha Touha v seznamech