Tragický osud spisovatelky Simony Monyové přehled

Tragický osud spisovatelky Simony Monyové
https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86547/bmid_tragicky-osud-spisovatelky-simony-m-oO7-86547.jpg 2 18 18

Mladá spisovatelka, historička umění a obdivovatelka Simony Monyové, napsala knihu, kterou se vyplatí přečíst od začátku až do konce. Z dostupných materiálů a svého vnitřního přesvědčení obnažuje svět Simony Monyové, ve kterém žila čtyřicet čtyři let. Jde o velmi zajímavé čtení, které přináší mnoho nevyřčených slov, tužeb a přání této spisovatelky. Autorka ji ukazuje v plné šíři jako ženu, která do bláznivého světa chtěla prostřednictvím své tvorby vnést do života alespoň nějaký řád, který by byl smysluplný a přijatelný pro většinu lidí. Je velká škoda, že tento její záměr byl krutě a předčasně ukončen.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tragický osud spisovatelky Simony Monyové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

čef
28.03.2021 3 z 5

Už jenom ten název nepoberu. O tragickém osudu se totiž podle mne nic moc nedozvíme, zato kolosálního opěvování nesmrtelné spisovatelky je zde opravdu hodně. Také je zde mnoho o tom, jaká to byla dokonalá umělkyně, žena a znalkyně života manželských a jiných párů. Nic proti tomu, na můj vkus je to sice trochu upírské, ale když ono je zde asi mraky obdivovatelek, které si rády popláčou, i když jim k tomu tato kniha vlastně nedá vůbec šanci.

fes
22.07.2020 odpad!

Jedna z těch zbytečných knih, jimiž se autor pokouší vydělat povrchním shromážděním všem snadno dostupných a tisíckrát již zopakovaných informací. Nic by na světě nechybělo, kdyby takové knihy nevznikaly, snad by i bylo lépe.


Karolína18
19.01.2017 1 z 5

Pokud jsem se chtěla o autorce skutečně něco dovědět, stačila mi i Wikipedie, neboť kniha neobsahuje mnoho informací krom toho, že autorka byla krásná, mladá a talentovaná. Celé dílo ladila paní Košťálová do velmi pozitivní noty a snad tomu tak bylo proto, že se ještě nevědělo přesně, za jakých okolností pí Monyová zemřela. S osvětlením jejího úmrtí ale přichází ruku v ruce i odsouzení této knihy. Pro mě byla tak strašně mimo, že se ani nevyplatilo ji dočítat. I když jsem to udělala ve slepé víře, že se nakonec dozvím něco podstatného. Zůstávala jsem však v pozoru i díky zbytečně složitým formulacím, které zde byly použity.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tragický osud spisovatelky Simony Monyové v seznamech

v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x