Tragický příběh dánského prince Hamleta přehled
William Shakespeare

Výpravné vydání klasické tragédie s hlubokou psychologií prince Hamleta, zklamaného lidmi i světem. Hra má niterné vztahy k osobnosti i tvorbě autorově, neboť znamená obrat k pesimismu. Kniha je ilustrována cyklem meditativních kreseb Josefa Šímy.
Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: 1959 , Československý spisovatelOriginální název:
The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark, 1601
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tragický příběh dánského prince Hamleta. Přihlašte se a napište ho.

Četla jsem to k maturitě a vzhledem k mé lásce k romanťárnám dnešní doby je jasné, že toto dílo nemohu chápat a náležitě ocenit. Mohu, ale hodnotit to, jak se mi kniha jako literárnímu laikovi četla a to teda nebylo nic moc. Jsem ráda, že jsem si ji nevytáhla, protože občas se zde nacházel jazyk, kterému jsem moc nerozuměla, ale nemám to Williamovi za zlé, on by určitě taky nevěděl, co znamená skibidi.
Kniha Tragický příběh dánského prince Hamleta v seznamech
v Přečtených | 6 773x |
v Mé knihovně | 829x |
Dánsko divadelní hry rodinné vztahy princové 14.-15. století pomsta žárlivost tragédie smutek lidské vlastnosti dramata klasická literaturaAutorovy další knížky
2015 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
1994 | ![]() |
1964 | ![]() |
Děj ubíhá rychle, možná až moc, což někdy zplošťuje postavy a jejich motivace. Ačkoliv je Hamlet považován za vrcholné drama, v knižní podobě mě příliš neoslovil. Činohra na papíře prostě není můj šálek kávy. Možná by to lépe fungovalo na jevišti, kde by emoce a dialogy více vynikly.
75%