Trainspotting přehled

Trainspotting https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94268/trainspotting-94268.peg 4 611 611

Trainspotting série

< 2. díl >

Kniha z prostředí skotských narkomanů hledajících smysl života, plná černého humoru.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Maťa
Originální název:

Trainspotting , 1993


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trainspotting. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

pavel.2
14.04.2024 3 z 5

Posloucháno jako audiokniha.
Stylem psaní se (bohužel) blíží Mementu - tedy skoky do děje odprostřed, nenavazování a neukončování některých částí. Oproti My děti ze stanice zoo, kterou považuji za velice dobrou, je tohle výrazně horší čtení - i když zas o dost lepší než Memento a s velkým potenciálem, který tím stylem psaním zůstal nenaplněn.

666Jitka
06.03.2024 5 z 5

Velmi naturalisticky a syrově napsaná kniha o životech lidí, kteří žijí své životy v heroinovém opojení, leckoho úplně odvaří, protože toto je velmi silné kafe a pro spoustu lidí absolutně nestravitelné čtení. Ale právě způsob, jak je kniha napsaná, kdy si autor vůbec nebere servítky a bez skrupulí čtenáři naservíruje životy lidí na pokraji společnosti, dělá z tohoto počinu vynikající a pravdivou záležitost, při jejímž čtení "normální" člověk ani nemůže věřit tomu, co čte, pokud u knihy vůbec vydrží. Tato kniha je neskutečná jízda a výborná sonda do života feťáků a alkoholiků, z jejichž způsobu života až mrazí. Nikdy nezapomenu, jak mě sestřelil stejnojmenný film natočený na motivy této knihy v hlavní roli s Ewanem McGregorem. Tentokrát jsem poslouchala jsem ve vynikajícím přednesu na Radiu Vltava.


lejera
06.03.2024 2 z 5

Zpočátku trošku zmatené, ale časem jsem se zorientovala. Musím přiznat, že tohle není vůbec můj šálek kávy. Ke knize jsem se dostala vlastně náhodou, nikdy by mě samotou nenapadlo po takové knize sáhnout. Ale díky audioknize jsem měla možnost seznámit se s příběhem. Mě to nezaujalo, nic mi to nedalo (maximálně ještě větší přesvědčení, že takhle člověk opravdu žít nechce...).

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. - 19. 3.)

10.03.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trainspotting v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených903x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených56x
v Knihotéce244x
v Chystám se číst353x
v Chci si koupit80x
v dalších seznamech9x