Třešně v rumu přehled

Třešně v rumu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490802/bmid_tresne-v-rumu-qt4-490802.png 4 319 319

Dovolená s cholerickým dědou (!) komunistou (!!) na Kubě (!!!). Štvou vás příbuzní u nedělního oběda? Nemůžete pochopit, koho to zas volili, proč si vzájemně přeposílají konspirační maily, nadávají na novináře a skuhrají, že za jejich mládí bylo líp? Vydechněte a počítejte do deseti. Ne vždy je hloubení příkopů mezi generacemi ten nejlepší nápad. Třicetiletá Michaela, profesí redaktorka veřejnoprávní televize, proto potlačila svůj pud sebezáchovy, a rozhodla se se svým (o čtyři dekády starším dědou) bezmála měsíc cestovat po Kubě. Když oběma balila kufry, ještě netušila, že za pár dní: stráví večer na policejní stanici na okraji Havany, pak se děda ztratí v pralese, že rum je oficiální snídaní šampionů a patery trenky na měsíc v pohodě stačí. Máte před sebou svérázné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kulisách. Pokud čtenáře kdy zajímalo, co se stane, když sejme rudé třešničky z loga KSČM a naloží je do řízného kubánského rumu, v této knize najde odpověď.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třešně v rumu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (95)

Lilly4
20.05.2024

Skvěle napsaná kniha, ke které se budete vracet. Pokud nejste komunista! Je to sonda nejen do zaostalé Kuby, ale i pokroucené duše bolševika, vše podané s lehkostí a humorem.

bigbabe
20.05.2024 4 z 5

Líbí se mi autorky styl a humor. K této knize jsem přišla přes její druhou a nelituji.
Stejně jako u mě prvně čtené knihy, musím hodnotit:
Tragédie komediálně popsaná a nebo komedie tragicky popsaná?


Ospalý_Táta
03.05.2024 4 z 5

Vtipně napsaný cestopis z dovolené na Kubě se soudruhem dědečkem. Pobaví, neurazí (pokud nejste komunista). Trochu se mi to táhlo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třešně v rumu v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených435x
ve Čtenářské výzvě115x
v Doporučených18x
v Knihotéce97x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech3x