Trest života přehled
Joy Fielding
Rodinný život Gail Waltonové plyne téměř idylicky. Manželství s Jackem ji plně uspokojuje, s dětmi prožívá jen samé radosti. To vše se náhle zhroutí jako domeček z karet, když její mladší dcerku Cindy najdou v nedalekém parku, kde si s oblibou hrávala, zavraždnou.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trest života. Přihlašte se a napište ho.
Jen proto, že je Joy mou oblíbenou autorkou dávám tři hvězdičky.
Vlastně ani pořádně nevím, co ke knize napsat.
Na to jak zpracovává silné téma, mě kniha až tak nezaujala.
Řekla bych, že psychologický byla zpracována moc pěkně, ale některé části byli zdlouhavé a možná až zbytečné. A ten konec... prostě asi jedna z knih, ktreou znovu číst nebudu.
Má mnohem lepší a čtivější knihy.
Když se šestiletá Cindy brutálně zavražděna v nedalekém parku, její matce Gail se zhroutí svět. Pátrání po pachateli hrůzného zločinu navíc zpočátku nevypadá přiliš povzbudivě. Gail se navíc potýká nejen s depresemi, ale hlavně se silným pocitem viny, že svou dceru nechala hrát si v parku samotnou. Devětkrát se nic nestalo, podesáté bohužel ano.....
Zdeptana Gail dochází k závěru, že jediným řešením bude odhalit vraha sama.......
Kniha Trest života v seznamech
v Mé knihovně | 212x |
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
(SPOILER) Tato kniha od oblíbené spisovatelky Joy Fieldingové byla nejhorší z těch, které jsem četla. Nemohla jsem se nijak do děje vcítit. Po slibném začátku, který ukazoval na napínavý detektivní příběh, následovaly desítky nudných a nečitelně zamotaných stránek.
Gail Waltonová, matka dvou dcer a manželka milujícího muže, která až do doby, kdy došlo k oné tragické události, mohla tvrdit, že je v životě šťastná. V ten osudný den přišla o svoji mladší, šestiletou dcerku Cindy, která byla brutálně znásilněna a zavražděna neznámým individuem. Její svět se zhroutil, zhroutila se ona sama, a stala se z ní životní troska, která si vzala za úkol, že sama musí vypátrat vraha svého dítěte. Policie podle ní byla neschopná, nevěřila, že ho vypátrají, a kdyby ano, určitě nebude potrestán, ale najdou důvod, jak ho osvobodit, coby psychicky nemocného, či jinak trestně nestíhatelného.
Vzala případ do svých rukou, ale nikomu z bližních se nesvěřila, co míní udělat. Proto se pro všechny stala osobou velice podivnou, neschopnou žít normální život, vrátit se zpět do života i navzdory tragedii, která jejich rodinu postihla.
Nedovedla jsem pochopit způsob, jakým začala pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Neměla žádné vodítko, podle kterého by ho mohla hledat. Zaměřila se ve svém pátrání po mladém, vysokém a štíhlém muži, se světlými delšími vlasy ve žluté větrovce. Takových mužů běhaly po ulicích města desítky a stovky. Při této činnosti se sama nejednou ocitla v ohrožení života, jednou byla dokonce napadena a zraněna, když konfrontovala a obvinila nevinného člověka.
Neměla jsem tušení, kdo by mohl být vrahem a až do konce knihy nic nenaznačovalo tomu, že se skutečně najde. Ten úplný konec mne velice překvapil a hned ve dvou různých případech. Nehodnotím knihu na více než dvě až tři hvězdičky.