Třetí dívka přehled

Třetí dívka
https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56566/bmid_treti-divka-VUw-56566.jpeg 4 461 461

Hercule Poirot série

V detektivním románu z londýnského prostředí navštíví Hercula Poirota mladá dívka, prohlásí, že spáchala vraždu, a zmizí. Detektiv dlouho poté dívku hledá, pátrá po vraždě, a pak ve spolupráci se svou starší přítelkyní, spisovatelkou detektivních románů paní Oliverovou, v níž autorka humorně zpodobuje sama sebe, nalézá vraždy dvě a onu dívku zbavuje podezření.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Československý spisovatel

Third Girl, 1968

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí dívka. Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
předevčírem 3 z 5

Příběh, v němž se zdánlivě dlouho čeká na vraždu. A Poirot vše uspokojivě vyřeší. Nečekaný konec a rekapitulace nezbytná.

alnovka82
30.09.2024 3 z 5

Opět super detektivka. Akorát jsem se v ději opravdu ztrácela, jak moc to bylo zamotané.

SSTknihy
12.09.2024 4 z 5

Opět originální zápletka! Hned na začátku totiž máme vraha, ale jaksi chybí mrtvola. Zmatená, nešťastná a z pohledu ostatních trochu podivínská dívka ale tvrdí, že „asi spáchala vraždu“. Poirot se bude muset hodně snažit, aby zjistil, o co tady opravdu jde a rozmotal ten vztahový propletenec dřív, než dojde k další vraždě. Pomocnou rukou mu je tentokrát autorka detektivních příběhů, paní Oliverová, takové malé alter-ego samotné Agathy Christie, která má samozřejmě na celý případ úplně jiný názor.

Kniha Třetí dívka v seznamech