Tři novely přehled

Tři novely https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61555/bmid_tri-novely-Tf8-61555.png 4 87 87

Pod názvem Tři novely vycházejí společně tři Hrabalovy prózy, jež jsou výrazem jednotlivých fází jeho tvůrčího vývoje. Představují autora nejen v jeho charakteristických zvláštnostech a odlišnostech, ale i v jeho celistvosti. Jako první jsou ve svazku zařazeny Ostře sledované vlaky, které hned po prvním vydání nadchly a překvapily literární veřejnost a jejichž filmové zpracování bylo vyznamenáno Oscarem. Další prózou souboru jsou Taneční hodiny pro starší a pokročilé. Je to novelka o jedné větě plynoucí uvolněným asociativním tokem. Autor v ní s radostnou svěžestí, originalitou a neutuchajícím pábitelstvím zachycuje kouzlo vypravěčství strýce Pepina. Jako třetí a závěrečná je uvedena próza Obsluhoval jsem anglického krále. Tento text je nanejvýš osobitou výpovědí o člověku a životě, výpovědí ojedinělou pojetím i tvarem v kontextu české beletrie i v kontextu tvorby Hrabalovy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři novely. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

milovnice_knih_
09.03.2024

Z této knížky jsem četla pouze Ostře sledované vlaky - kvůli maturitní četbě, takže názor budu psát pouze na ně.
Příběh se mi celkem líbil, tedy až na ten konec, ten je smutný. Ale problém byl s tím, že jsem se občas v ději lehce ztrácela za což musím ubrat půl hvězdičky z hodnocení. Postavy byly sympatické, hlavního hrdinu jsem si oblíbila a je mi líto jak to s ním skočilo.
4,5*/5* Za mě je to jedna z lepších maturitních knih, kterou určitě můžu doporučit

Kabuky
01.01.2024 5 z 5

Vynikající soubor.


Ticiana
23.10.2023 4 z 5

Kdyz to zprumeruju tak mi to vychazi na 4*. Ostre sledovane vlaky jsem si dlouho chtela precist, a teda bylo to zajimave cteni. Stejne jako Tanecni hodiny a Obsluhoval jsem anglickeho krale. Hrabal ma zjevne osobity styl psani, bylo to na me zvlastni, ale cetlo se to docela dobre.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tři novely v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených11x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst15x