Tři sestry přehled
Heather Morris
Tatér z Osvětimi / Tetovač z Auschwitzu série
< 3. díl
Heather Morrisová přichází s úžasným novým příběhem, který vám zlomí srdce, zanechá vás ohromené odvahou a velkou láskou tří sester, jejichž vzájemný slib je udržel naživu i v situaci, kdy zdánlivě nebyla žádná naděje na přežití. Když byly Cibi, Magda a Livia malé, slíbily svému otci, že si zůstanou nablízku, ať se stane cokoliv. O několik let později Livii deportují do Osvětimi – a Cibi se k ní dobrovolně přidá. Jedině Magda se ještě nějakou dobu skrývá na rodném Slovensku, ale brzy také skončí ve vyhlazovacím táboře. Tváří v tvář smrti si sestry dají další slib: pokusí se přežít. A tak začíná jejich strastiplná pouť zničeným kontinentem, která povede až za novým životem v Izraeli. Heather Morrisová to znovu dokázala. Použila zkušenosti tří sester ze Slovenska, které přežily Osvětim, a podělila se s námi o jimi prožité hrůzy i radosti. Autorčiny živé popisy s citáty, časy, daty a místy jsou pozoruhodné. Jde o nepředstavitelný příběh, který bylo nutné vyprávět. Jsem moc ráda, že to udělala. Vy budete také.... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2021 , CPressOriginální název:
Three Sisters, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři sestry. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Za mě nejlepší knížka celé trilogie. Vše mi přišlo propracovanější, procítěnější, uvěřitelnější. Kdybych mohla dát víc hvězdiček, neváhala bych.
Člověka až udivuje, co všechno museli lidé vydržet, přežít, zvednout se a jít dál. Líbilo se mi,že je zde popsáno,jaké následky dál jejich pobyt v táborech melt,že je to poznamenalo a ovlivnilo na celý život. Reakce lidí v Praze a na Slovensku pro návratu sester mě úplně zaskočila a nedivím se tomu,jakou nakonec zvolily cestu.
Stejně jako Tatér je toto také velmi silný příběh.Tři sestry které společně přežily válku a poté společně prožívají také její následky.A naleznou nový domov v nové zemi.Moc hezké jsou fotografie na konci knihy.
Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)
15.05.2022
Knižní novinky (43. týden)
25.10.2021
Příště už nebudu psát o holocaustu, říká autorka Tatéra z Osvětimi
22.10.2021
„Humor tě zachrání. Směj se, a když se nemůžeš smát, tak se aspoň usmívej.“
Kniha Tři sestry v seznamech
koncentrační tábory Židé naděje ženy v 2. světové válce sestry holokaust, holocaust podle skutečných událostí přeživší holokaustu
2018 | Tatér z Osvětimi |
2019 | Cilčina cesta |
2021 | Tři sestry |
2020 | Příběhy naděje |
2024 | Sestry pod vycházejícím sluncem |
Příběhy této série jsou deskriptivní, chybí mi v nich orientace na prožitek zúčastněných, určitě by šlo jít mnohem více pod povrch.
Po Cilce, která v sobě nesla kus dobrého i kus diskutabilního, zde autorka opět sklouzla k černobílému charakteru postav.
Je to prostě celé takové zjednodušené...ale přesto mě četba vtáhla a bavila. Nebo možná právě proto.