Třiatřicet stříbrných střech přehled
Jan Vladislav
Kniha s podtitulem Pohádky černého kocoura Tomáše Tumáše představuje výběr pohádek z celého světa.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třiatřicet stříbrných střech. Přihlašte se a napište ho.
uf, hodnotim z pozice unaveneho rodice, ktery cte detem pred spanim a hodnotim velmi kriticky. Vsechny pohadky jsou hooodne dlouhe a hooodne natahovane. Ve stylu Tri vlasu deda Vseveda, ktery se porad budi a porad pta, proc ho matka nenecha spat... nebo ve stylu Jezibaby, ktera trikrat vyjde pred pernikovou pohadku s otazkou, kdo ji to tu loupa pernicek... Detem by se to asi i libilo, ale tak dlouhou pohadku pred spanim nevydrzi - takze ve finale jim pointa unikne... a ja zustavam frustrovany uprostred nekonecne rozectene pohadky...
to, ze jsou pohadky na 10-20 stran by se jeste dalo vydrzet, ale zkuste detem, ktere se snazite ulozit, v prubehu cteni vysvetlovat, co je to: jařmo, kleč pluhu, dýhy sudu, vřeteno, kolovrátek, carevična, pastorkyně, spanilost, kuš, šumař, roubení, kořenáč, ... petilete deti jsou fakt zvedave a nejradeji by vsechno videly na obrazku (ukaz na pocitaci!), proto jsou tyto pohadky pro cteni pred spanim zcela nevhodne.
Kniha Třiatřicet stříbrných střech v seznamech
2008 | První strom pohádek z celého světa |
1960 | Pohádky ze země draka |
1992 | Keltské pohádky |
2009 | Druhý strom pohádek z celého světa |
1971 | O Bílé Karolíně a Černé Karolíně |
Výborné pohádky. Měla jsem nejraději o Jankovi se zlatýma nohama.