Třikrát černá stopa přehled

Třikrát černá stopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52981/bmid_trikrat-cerna-stopa-jve-52981.jpg 4 42 42

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Černý anděl, Dáma měla oranžový klobouk, Nevěsta v černém. Vybral Jan Zábrana. Vydání první (William Irish: Dáma měla oranžový klobouk vydání druhé).

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon

Bride Wore Black / Phantom lady / Black Angel

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třikrát černá stopa. Přihlašte se a napište ho.

ber-tram
09.09.2024 3 z 5

Nevěsta v černém: Poprvé, co dávám v edici 3x hodnocení jen ** (takže to celkově srazí do průměru i další dvě, tedy pokud budou lepší). Tady jako by se psavý hochštapler přihlásil do literární soutěže s rádoby fikanou kompozicí, která je ve skutečnosti amatérskou slátaninou. Naneštěstí i zfilmovanou. 48/24

Dáma měla oranžový klobouk: Kriminálka pěkně narafičená, aby teprve na konci dávala jakýs takýs smysl, zkvalitňuje profil Woolricha jako literárního konstruktéra, jemuž by ovšem neškodilo architekturu jemně proškrtat; pak by čas do popravy setsakra fofroval! 52/24

Černý anděl: Ano, opravdu psal detektivky jinak (jak stojí v doslovu). Divně (jak míním já). On to měl totiž v životě celé postavené “jinak", aby vnímal svět normálně. Jakoby furt psal a psal, a něco napsal. Co na tom, že pointa jen chabě pšoukne. Ale edici 3x to vypolstrovává o průměr, i toho je třeba. 56/24

mgeisselreiter
08.05.2024 5 z 5

Škoda, že Woolrichovi vyšly v češtině jen tyto tři romány. Je to totiž výborný spisovatel, četba jeho románů je takové mazlení s literaturou. Jako detektivky jsou dost netradiční a i když trpí sem tam logickými chybami, odpouštím mu, protože to vnímám tak, že nejde primárně o detektivku, ale o dobrou literaturu. První 2 romány za 5*, třetí sice sotva 4* (viz hodnocení a komentář v sekci Část díla), celkově ale kniha 5* zaslouží, už jen za to, že u nás vyšla. 8. 5. 2024.

vrbova4204
18.02.2024 2 z 5

Vypiplana sledovaci detektivka s oranzovym kloboukem. Obcas se mi vse pletlo

Kniha Třikrát černá stopa v seznamech

Cornell Woolrich
americká, 1903 - 1968