Třikrát záhady starého Londýna přehled

Obsahuje tři detektivní příběhy: * Ohni, hoř * Démon odlivu * Tři rakve
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1979 , OdeonOriginální název:
Fire, burn! / The witch of the low tide / The three coffins, 1972
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třikrát záhady starého Londýna. Přihlašte se a napište ho.

Ohni, hoř! (1957) - neuvěřitelně dobře se to čte, krásně to odsýpá. Ovšem čekal jsem klasickou detektivku a dostal úplně něco jiného. Kdo lpí na precizním vyšetřování, bude zklamán. Hlavní hrdina si zde se vším lehce poradí a nemusí ani moc pátrat. Prostě taková pohádka pro dospělé, která je velmi příjemná. 75%, 19. 10. 2024.
Démon odlivu (1961) - o tomto románu platí téměř to samé, co jsem napsal výše. Je to ovšem až moc překombinované a až moc ukecané, takže dám o něco nižší hodnocení, pořád ale 70-75%, 22. 10. 2024.
Tři rakve (1935) - jeden v prvních autorových románů (při napsání mu bylo 29 let) je na můj vkus strašně překombinovaný. Vlastně jsem se ani moc netěšil na rozřešení, protože mi bylo jasné, že z toho nic moc nebude. A bylo to až moc zdlouhavé. 65-70%, 27. 10. 2024.
Celkově knihu chválím, zajímavý výběr děj od Carra a přínosný doslov. Dle mého také výborné překlady.

Nevím proč mě čtení tak otravovalo. Přitom ingredience fajn, jsem vytrvalý čtenář, detektivky můžu.
Kniha Třikrát záhady starého Londýna v seznamech
v Mé knihovně | 76x |
detektivky 3xAutorovy další knížky
1979 | ![]() |
1970 | ![]() |
2007 | ![]() |
2017 | ![]() |
1993 | ![]() |
Ohni, hoř!: Přihořívá! Živá voda skrápí můj uondaný čtenářský mlýn! Nápadité názvy kapitol (což ty byly u Studera taky, jenže pod nimi toliko nuda) a pod nimi zavěšen jiskrný děj poháněný sympatickým inspektorem Cheviotem, který se do první půle 19. stol. zatoulal asi ze století budoucího. Nebo to bylo celé jen snění?! 8/25
Démon odlivu: Dobře se to čte i díky tuhému papíru, na kterém je natištěno písmo s ostrými konturami – žádný zažloutlý toaleťák s vybledlými bukvami. Dobře se to čte i díky plynule navazujícím kapitolám, kde pro forma číslování vlastně spíš ruší. Dobře se to čte i díky sympatickému doktoru Garthovi, který - oproti dotěrné policii – vše se ctí elegantně rozluští. 11/25