Třikrát záhady starého Londýna přehled

Třikrát záhady starého Londýna
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49509/trikrat-zahady-stareho-londyna-49509.jpg 4 50 50

Obsahuje tři detektivní příběhy: * Ohni, hoř * Démon odlivu * Tři rakve

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon

Fire, burn! / The witch of the low tide / The three coffins, 1972

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třikrát záhady starého Londýna. Přihlašte se a napište ho.

mgeisselreiter
19.10.2024 4 z 5

Ohni, hoř! (1957) - neuvěřitelně dobře se to čte, krásně to odsýpá. Ovšem čekal jsem klasickou detektivku a dostal úplně něco jiného. Kdo lpí na precizním vyšetřování, bude zklamán. Hlavní hrdina si zde se vším lehce poradí a nemusí ani moc pátrat. Prostě taková pohádka pro dospělé, která je velmi příjemná. 75%, 19. 10. 2024.

Démon odlivu (1961) - o tomto románu platí téměř to samé, co jsem napsal výše. Je to ovšem až moc překombinované a až moc ukecané, takže dám o něco nižší hodnocení, pořád ale 70-75%, 22. 10. 2024.

Tři rakve (1935) - jeden v prvních autorových románů (při napsání mu bylo 29 let) je na můj vkus strašně překombinovaný. Vlastně jsem se ani moc netěšil na rozřešení, protože mi bylo jasné, že z toho nic moc nebude. A bylo to až moc zdlouhavé. 65-70%, 27. 10. 2024.

Celkově knihu chválím, zajímavý výběr děj od Carra a přínosný doslov. Dle mého také výborné překlady.

Jadla
09.01.2024 2 z 5

Nevím proč mě čtení tak otravovalo. Přitom ingredience fajn, jsem vytrvalý čtenář, detektivky můžu.

jozor
19.11.2023 2 z 5

Počúval som to ako audioknihu, ale popravde ani neviem o čom to bolo.

Kniha Třikrát záhady starého Londýna v seznamech

detektivky 3x