Třpytivá hodina přehled

Třpytivá hodina
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432156/bmid_trpytiva-hodina-zO2-432156.jpeg 4 200 200

Novinka od autorky bestselleru Dopisy, které nikdy nečetl! Selina Lennoxová patří ke zlaté mládeži. Její život je nekonečný večírek plný alkoholu a skandálů, který má jediný cíl: vyhnout se nudnému životu, který jí naplánovali rodiče. Lawrence Weston je chudý malíř, který jedné noci nečekaně vstoupí do Selinina života, a ačkoliv si uvědomuje, že dívka jejího postavení nikdy nemůže být jeho, nedokáže ji opustit. Láska, kterou prožívají, je opravdová. Selina sní o šťastném životě po jeho boku, pak ale dojde k tragédii, která ji donutí učinit rozhodnutí, které je bezpečné, místo toho, které je správné… Román o vášni, zármutku, ztrátě a tajemstvích, zasazený do období bouřlivých změn mezi dvěma světovými válkami.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Glittering Hour, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třpytivá hodina. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (66)

Gerbasin
22.09.2024 3 z 5

Snad žádná jiná kniha mi nedala zabrat tolik, co Třpytivá hodina, když tedy pominu odbornou literatutu ;-) Začátek se rozjíždí, což není nic neobvyklého... Když už to ale vypadá že se konečně začně něco dít, tak se po chvíli opět neděje takřka nic, a to "nic" trvalo zhruba do 200. strany! Chtěl jsem to dokonce v průběhu i vzdát, na několik týdnů jsem knížku s nechutí odložil, s ještě větší nechutí se k ní opět vrátil, ale jelikož mě autorka kdysi uchvátila svými Dopisy, které nikdo nečetl, nechtěl jsem věřit tomu, že její druhotina by se nedala ani dočíst. Čtivost a návaznost jakoby by byla ta tam. Sice se jí daří onu dobu velice dobře popsat a vystihnout, ale postavy jsou jaksi mělké a nezáživné. Od ono kritického bodu se to sice zlepší a poslední cca třetina už je celkem slušným čtením, ale i v té se najdou zvláštně slepená či hluchá místa. Zdálo se mi, že ani sama autorka si s knihou nevěděla příliš rady. Nejde v ní o nijak strhující děj a možná právě proto je použito hodně vaty a vzniklé slepence k sobě ne vždy dobře pasují. Neustálé skoky v časové ose, které mi jindy nevadí, tomuto také příliš nepomohly. Jsem rád, že jsem se vůbec dobral konce, který byl tedy rozhodně rychlejší než nekonečný začátek a prostředek. I jednotlivé postavy byly hodně nedotažené a jejich chování často roztodivné, navíc bez žádoucího vysvětlení proč tak či onak jednají. Opravdu zvláštní počin. Ale na druhou stranu si myslím, že kdyby se toho chopil schopný scénárista a následně režisér, tak by z toho mohla vzniknout zajímavá filmová dobovka. Za mě bych dal knize slabých 60%.

marketabo
01.09.2024 5 z 5

Iona Grey prostě umí chytit čtenáře za srdce, a to se v dnešní době podaří málokterému autorovi. Poválečná doba a život vyšší třídy se promítá s dobou pozdější. Strašně se mi líbily dopisy, které Selina psala Alici a postupné naťukávání čtenáře, aby začal tušit, že je něco špatně. Konec je dojemný, nebrečela jsem, ale věřím a chápu, že někdo ty slzy neudrží.


ctenarEva60mq
22.02.2024 3 z 5

Kniha se mi líbila i když přibližně do půlky to bylo trošku dlouhé a únavné ale konec krásný i když smutný.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (42. týden)

11.10.2020


Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třpytivá hodina v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených271x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených12x
v Knihotéce213x
v Chystám se číst247x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech4x