Richard Ramirez: Night Stalker přehled

Richard Ramirez: Night Stalker
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539677/bmid_richard-ramirez-night-stalker.jpg 4 122 122

"Byl jsem obviněn z téměř všech zločinů, které si dokážete představit." Život a zločiny satanistického zabijáka Richarda Ramireze. SÉRIE TRUE CRIME POKRAČUJE. Znáte z Netflixu. Šokující příběh o případu sériového vraha, který inspiroval oblíbený seriál na Netflixu! Kniha, která byla pečlivě zpracovávána po tři roky na základě téměř sta hodin exkluzivních rozhovorů s Richardem Ramirezem z kalifornské cely smrti, je definitivním příběhem nejobávanějšího amerického sériového vraha. Od Ramirezových prvních střetů se zákonem přes jeho nejvražednější pronásledovatelské výpravy až po bezprecedentní policejní hon, který vyústil v jeden z nejsenzačnějších soudních procesů v dějinách Kalifornie, je tato kniha děsivým a uhrančivým sestupem do samého nitra lidského zla.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Night Stalker: The Disturbing Life and Chilling Crimes of Richard Ramirez, 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Richard Ramirez: Night Stalker. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

vercatko20
24.09.2024 4 z 5

Jednu hvězdu nakonec přece jen ubírám a to kvůli příliš vleklému soudnímu procesu, který zabírá snad většinu knihy.

Jinak je to fascinující čtení. Hnusy, co Ramirez spáchal; jeho fanynky, které po něm prahly a hořely touhou; jeho drsné dětství (a to nepocházel z rozvrácené rodiny a nevyrůstal na ulici); Doreen, která mi lezla na nervy víc než ostatní ženy, co se do něj zamilovaly; to, že po odsouzení s ním ve vězení jednali jak s celebritou, dovolili mu svatbu, nosili mu sladkůstky a knihy, s vyšetřovateli si dával movie night sedánky..
No uf. Tohle budu vstřebávat dlouho.

Znásilňovat, zabíjet a mučit lidi v noci v jejich domovech, které mají být místem klidu a bezpečí. A pak ničeho nelitovat a ještě být za celebritu.

Neumím si ani představit frustraci pozůstalých a přeživších obětí. A ani si ji představovat nechci.

kniznisvetsjiri
09.09.2024 4 z 5

Jako zločinožrout, jsem si nemohla přát lepší knížku.
Strašně mě to bavilo. Byla jsem fascinovaná Richarda osobností. Miluji truecrime a tuto knihu řadím mezi velmi povedené.
A rozhovor na konci, mezi autorem a Richardem je dost zajímavý…
Určitě doporučuji všem kteří tak jako já, milují krimi.


dencazrnu
07.09.2024 5 z 5

Velmi krvavá jízda hned od samého začátku. Musím říci, že po Tedy Bundym byl tohle pro mě brutální šok a vystřízlivění. Ann Rule nám vše dávkovala postupně, a tak nějak „něžně“, ale Philip Carlo se do toho opřel a šlapal na plyn od první kapitoly.

Kniha je hodně brutální, autor nevynechal žádné nechutné detaily a s celým případem nás seznámil tak, aby si čtenář mohl udělat kompletní a ucelený obrázek o monstru jménem Ramirez. Na knize oceňuji i to, že jsme mohli nahlédnout i do dětství pachatele a možná i odhalit příčinu, proč tohle všechno dělal.

Nebudu úplně zabíhat do detailů, protože i teď, po několika týdnech, co jsem knihu dočetla se mi dělá zle. Příběh mě místy dojal a dohnal až k slzám, ale na druhou stranu jsem byla i tak rozzuřená! Bože, s jakou lehkostí Ramirez dokázal brát životy je až neuvěřitelné a já vám slibuji, že vás kniha určitě nenechá chladnými.

V závěru knihy možná přišla maličko zdlouhavější část, kdy se autor dopodrobna zabýval i samotným soudem, ale i tak to pořád bylo čtivé a velmi zajímavé. Určitě tuhle knihu z oranžové edice doporučuji a těším se na další pokračování téhle skvělé true crime série.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Richard Ramirez: Night Stalker v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených9x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst107x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech1x