Trumfy osudu přehled
Roger Zelazny
Tajemný Amber / Kroniky Amberu série
6. kniha série Tajemný Amber. Příběh Amberu, jediného skutečného světa, je uzavřen. Nezlomní princové a hrdé princezny narazili na meze svých možností. Zdá se, že jejich divoce krásný souboj, velmi podobný našim hrdinským snům, vyčerpal jak je, tak celý svět, jímž žili a který žil jimi. Může však takový svět ustrnout? Může být boj dobojován? Může princům dojít všestravující ironie? Může být překonána jejich ledově modrá solidarita absolutně svobodných a absolutně ohrožených bytostí? Nezmění se jen čas a místo? Merlin – syn Corwina, legendárního prince Amberu, prožívá bezstarostné dny a čeká na okamžik, kdy bude moci probudit svou nadlidskou sílu a svého génia – schopnosti zděděné po otci, ve snaze uplatnit právo na trůn. Nastává však rychlý zvrat... -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 1994 , Classic AndOriginální název:
Trumps of Doom, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trumfy osudu. Přihlašte se a napište ho.
Hodnotím tímto celou druhou řadu světa stínů a jejich knížat.
Druhá série Amberu bohužel už není tak objevná a gejzíry nápadů sršící jako její první sestřička. Merlin holt není Corwin, co si budeme povídat. Rytíř stínů je potom nejzábavnější částí příběhu. Tam se imaginace a fantasie autora opět rozjela na plné kou....e. Finále mě přišlo lehce uspěchané a mnohem víc než lehce nedomyšlené.
Mimochodem, proč i my nemáme tak krásné vydání Amberu ako bratia Slováci? Aj ja by som to tak chcel mať doma.
Bronec na druhou řadu očividně kašle a ta stará vydání jsou strašidelná.
Ocenění knihy (1)
1994 | Přines mi hlavu Čarovného Prince |
1999 | Devět princů Amberu |
1994 | Prokletý Dilvish |
1994 | Princ Chaosu |
Ano, druhá série je slabší, hlavně ze začátku. Zejména první kniha nedosahuje úrovně Corwinovi série, ale vše se následně zlepší. Mě je Merlin svým způsobem sympatický, takže jsem překonal první knihu a dále se to jen zlepšovalo.