Sedma přehled

Sedma
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408842/bmid_sedma-IQG-408842.jpg 4 42 42

Tulák série

< 3. díl

Osamělá pouť němého hrdiny. Strhující debut z originálního temného světa plného démonů a ztroskotaných létajících lodí. Od doby, kdy se Tulák vydal do Zářícího města s Vesper v náručí a Gaminým mečem v ruce, uplynulo mnoho let. Svět se změnil. Vesper, kráčející ve stopách svého otce, uzavřela Trhlinu mezi realitou a světem démonů, aby zachránila poslední zbytky lidstva. Tím však ve svém světě uvěznila pekelnou hordu i všechny, kteří podlehli démonické nákaze — ať už dobrovolně, či nikoli. Nyní nastává nový věk, kdy v cestě k nové, lepší budoucnosti zdánlivě nic nestojí, a Vesper jménem císařství usiluje o spojenectví a mír s démony. To však platí jen do chvíle, kdy se ve svatyni otevřou oči. Sedma se probouzí.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Host

The Seven, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedma. Přihlašte se a napište ho.

Ninushka
05.11.2024 2 z 5

Čtu všechno napříč žánry, ale tohle mě neoslovilo. Děj zmatečný a všechno bylo takové "jako bych to už někde četla"...

gambinka87
18.03.2022 3 z 5

Musím říct, že stejně jako z prvního dilu mám i z tohoto posledního rozporuplné pocity. Děj se četl celkem dobře, ale spousta postav (Jem, Sedma..) mne tam rozčilovala, což byla ale asi záměr. Kde koza a kozel v prvních dílech byli vykresleni vtipně, tady střípky s kozlem byly takové nijaké a spíš mi děj trapne narušovaly, aby se pokračovalo v trendu. Závěrečná část byla hůře uchopitelná, ale nakonec do sebe vse celkem zapadlo. Série nebude z mých nejoblíbenějších, ale zajímavý námět a zpracování.

Izumis
02.02.2022 5 z 5

Příběh je psaný stejně čtivě jako v předchozích dílech, naprosto vás pohltí. Kapitoly se ze začátku střídají mezi Vesper a Samaelem, Tulákem s Reelou a Jemem a Andělskými rytíři. Zároveň však knihou prostupují události dávno minulé, o Stvořitelce a vzniku Sedmy.
Postupně se jednotlivé dějové linky pospojují a děj se začne stupňovat, zrychlovat. Jednotlivé úhly pohledu se střídají už po několika odstavcích a souvislosti jsou tak jasnější.
Postavy se nadále vyvíjejí a ukazují se i jejich temné stránky. Často se objevují i vtípky, odlehčující jinak tíživou atmosféru nadcházející války.
Velkou část druhé poloviny knihy pak tvoří především souboje, které jsou skvěle popsány a člověk si připadá, jako by byl přímo na bojišti.

Pokud se vám předchozí díly líbily, určitě nebudete závěrečné části trilogie litovat. Poslední díl umně uzavírá všechny dějové linky a zakončení je rozhodně překvapivé. Je plný nečekaných zvratů a až do poslední chvíle není jasné, které straně připadne vítězství.

Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019

Kniha Sedma v seznamech