Tunel samoty přehled

Tunel samoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242616/mid_tunel-samoty-242616.jpg 4 26 26

Román ovlivněný surrealismem a existencialismem se zrodil v době pronásledování a vyhlazování Židů. Děj se odehrává z pohledu Pabla Castela, melancholického a samotářského malíře, jenž se na výstavě svých obrazů zamiluje do Maríe. Aniž by s ní promluvil, je jí doslova posedlý. Tato posedlost jej postupně svádí na scestí, zvláště pak, když zjistí, že mladá žena je vdaná.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tunel samoty. Přihlašte se a napište ho.

Serja
27.07.2018 3 z 5

Dlouho se mi nestalo, že bych až tak nenáviděl hlavního protagonistu. Přesto jsem ve skrytu duše tajně doufal, že se jeho chování nějak opodstatní.

AnjaVCL
16.10.2017 4 z 5

Krátký román evokující camusovský existencialismus - ale ještě trochu jinak. Netypicky vyprávěný příběh hrdiny, který je snad poněkud vyšinutý a se kterým střídavě soucítíte, ale více vám leze na nervy svým šílením a impulsivností. Úžasné jsou pasáže, kdy hned ze začátku Juan Pablo rozebírá, jak navléknout setkání s dívkou - do posledního detailu, s groteskním perfekcionismem. Tohle je tak trochu antimilostný příběh. V něčem však palčivě pravdivý.

Kniha Tunel samoty v seznamech