Tvář přehled
Johana Kral (p)
Uprostřed švýcarských lesů objeví běžkař tělo brutálně zavražděné dívky s odříznutým obličejem. Vyšetřování se ujímá dvojice mladých kriminalistů – ambiciózní Simon a jeho krásná kolegyně Camilla. Zavražděná dívka ale nezůstane jedinou obětí a Camilla se brzy začne obávat, že se její lehkovážná sestra může stát vrahovým dalším terčem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvář. Přihlašte se a napište ho.
Tak je to tady - měníme žánr, protože Jana neumí “jen psychologické romány, píše i krimi / thriller.
Kniha Tvář se odehrává v mrazivých švýcarských lesích a zaujme již od prvních stránek svou temnou atmosférou a drsným zločinem, který spustí řetězec událostí, jež nás nenechají v klidu.
Děj začíná nálezem těla mladé dívky, jejíž obličej byl brutálně pořezán / odříznut. Tento hrůzný zločin šokuje místní komunitu i dvojici mladých kriminalistů, kteří se případu ujímají.
Co za psychopata tu řádí?
Simon, ambiciózní detektiv, a jeho kolegyně Camilla, jež musí čelit nejen hrůzám vyšetřování, ale i strachu o svou sestru, která by mohla být dalším terčem útočníka.
Proč si to myslí?
Je možné, že vrah má konkrétní představu o svých obětech. A pak mu z nich po jejich trýznění stačí jen kousek? Třeba obličej? Není to šílené? To opravdu je.
Co člověka k tomuhle může vést?
Autorka má neuvěřitelný talent pro budování napětí. Každá kapitola je nabitá energií a postupně odhaluje detaily a jimi podporuje gradaci děje.
Jako plus beru krátké kapitoly, ale musíte počítat s tím, že o to častější pak u čtení bude “přečtu ještě jednu a pak půjdu udělat to a to, no, nebude to jen jedna .
Janin styl psaní je dynamický a plynulý, což dělá čtení rychlým a pohlcujícím.
Propracovaná psychologie postav je další silnou stránkou knihy. Simon a Camilla nejsou jen ploché postavy, ale postavy s reálnými problémy. Zvláště Camillina obava o svou sestru dodává příběhu lidský rozměr.
A o vrahovi ani nemluvím.
Také skvěle využívá prostředí švýcarských lesů, které je nejen krásné, ale také temné - nebezpečné a znepokojivé. Mrazivá příroda vytváří dokonalou kulisu pro tento temný příběh a přidává k jeho napínavosti.
Napětí, temná atmosféra a zajímavé postavy činí z této knihy čtivý kousek, který vás vtáhne do děje. Přestože některé části mohou občas působit předvídatelně nebo trochu klišé, celkově jde o velmi dobře napsaný příběh plný zvratů a falešných vodítek, který by neměl uniknout žádnému milovníkovi detektivek, krimi a thrillerů.
Pokud máte rádi mrazivé detektivní příběhy s psychologickým podtextem, Tvář rozhodně stojí za přečtení.
Ráda bych touto cestou poděkovala autorce za poskytnutí knihy k přečtení.
U knihy mě zaujala především anotace. Moc jsem se těšila na příběh a jeho zápletku. Mé očekávání bylo splněno tak z poloviny...
Příběh vás sice vtáhne do děje, popsán je celkem pěkně, avšak mi zde něco scházelo - hlavní postavy detektivů nepůsobily profesionálně.
Celkově se mi ale knížka líbila. Četla se mi dobře a s lehkostí. Na českou tvorbu je to slušný kousek, za který se rozhodne není třeba stydět. Mohu doporučit všem, co si nepotrpí na krváky - i když i zde se setkáme s krutým způsobem vraždy.
Do poslední chvíle jsem neměla tušení, kdo za vším stojí a i když už jsem ke konci tušila, závěr mě opravdu překvapil.
Děkuji za možnost si knížku přečíst a rozhodně si pořídím i další kousky.
Kniha Tvář v seznamech
thrillery krimi české detektivky a krimi
2020 | Tvář |
2022 | Probudit se jako delfín |
2022 | Asistent |
2024 | Skandální plán |
2023 | Banka |
#tvar @johana_kral @nakladatelstvialpress
A mám dočítanú prvú časť s kriminalstami, Camille a Simonom. Julien je v príbehu tiež.
Za mňa sa priznám, že ma autorka prekvapila. Kniha ma bavila od začiatku a koniec mal pre mňa prekvapivý efekt. Tak ako v pokračovaní, aj tu by som vynechala medzi kapitoly o Jeromovi. Viem o čo autorke išlo, ale na mňa to nemalo želaný efekt. Autorka skvelo poprepletala jednotlivé situácie a som rada, že koniec nebol naťahovaný ako špageta a netocili sme sa do kruhu, kde by som prichádzala pomaličky, ale isto o nervy.
Napätie budovala pomaly, ale rastie každou kapitolou. Ak čítate moje príspevky, viete, že plusom sú u mňa krátke kapitoly. Tie ma poháňajú čítať rýchlejšie. Ďalším plusom je, že hlavné postavy majú svoj príbeh a svoje problémy. Camilla stratila sestru. Neozýva sa jej, na stretnutie neprišla. Čo je s ňou? Dve vraždy na stole a stratená sestra dá vyšetrovateľke riadne zabrať.
Falošné vodítka, čerství vyšetrovatelia, zima, vraždy...to a oveľa viac na vás čaká v knihe Tvář.
Ďakujem autorke za knihy.
Aká detektívka vo vás rezenuje až doteraz? Čítate detektívky?
#vrazda #zima #vysetrovanie #spolocnecitaniesnikou #podporujemeceskychautorov