Ukradený dědic přehled
Holly Black
Ukradený dědic série
1. díl >
Elfhame je zpátky – vraťte se do světa podlých víl! Od Hadí bitvy uběhlo už osm let. Na ledovém severu si lady Nora ze dvora Ostrých zubů znovu přivlastnila citadelu Ledová jehla, ve které pomocí prastaré relikvie vytváří vražedná sněhová monstra. Její dcera Suren uprchla do lidského světa, minulost ji však dostihne a nezachrání ji nikdo jiný než princ Doubek, dědic Elfhame. Ten dospěl v okouzlujícího muže a právě teď je na nebezpečné misi. Přidá se k němu Suren? Pokud ano, bude muset obrnit své srdce. A postavit se hrůzám, na něž chtěla navždy zapomenout…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
The Stolen Heir, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukradený dědic. Přihlašte se a napište ho.
Čteno v AJ
Za me vynikajici. Miluju Holly Black. Jeji slova jsou pro me necim neuveritelne kouzelnym, nadhernym a ztotoznitelnym. Tolik veci skrytych mezi radky je neuveritelne silnych. Wren je postava, ktera me absolutne dostala. Naprosto se me dotykala, rikala veci, ktere sama nevim, jak formulovat. Holly stavi postavy, ktere jsou atypicke a zive. Misty mozna zivejsi, nez sam pribeh. Nehlede na to jsem si i ten naramne uzila. Vzdy me hrozne zarazi, kolik lidi kritizuje knihy v cestine, pokud jen muzete, pustte se do originalu, nevim, co prekladu unika, ale evidentne mnoho. Neverim, ze pokud by ctenar videl to co ja, mohl by byt znuden. Od Holly Black si prosim i jeji nakupni seznam. Je to pro me bohyne slova.
Kniha ani zdaleka nedosahuje na sérii Krutý princ, ale na navrácení se do světa dobrý. Měla pasáže, při jejichž čtení jsem se nudila, ale hrdinové mi to vynahrazovali svými rozhovory.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Pekař příběhů, Horší než smrt a další knižní novinky (26. týden)
25.06.2023
2019 | Podlý král |
2015 | Železná zkouška |
2020 | Královna ničeho |
2017 | Nejchladnější dívka ve Městě chladu |
Už si moc nepamatuju, o čem byla série Krutý princ, jen vím, že mě neskutečně štvala hlavní hrdinka Jude a její šamstr.
Taky už mám značnou alergii na všechny vyšinuté agresivní perverzačky a jeijch vyšinuté agresivní perverzáky, kterým se násilnosti partnerek líbí nebo je dokonce vzrušují.
V téhle knize to naštěstí nenajdete. Nebo jen velmi minimálně.
Je to psáno opět z pohledu dívky - tentokrát je hlavní hrdinkou Wren/Suren, která mi připadala mnohem sympatičtější a mnohem míň otravná, než je Jude.
Podobný dojem mám i z Doubka, takže v tomhle ohledu jsem se za hlavu nechytala.
Kniha je psaná dobře, čte se téměř sama. Občas je trochu zmatená, ne všechno mi dávalo smysl a osobnostní kotrmelec hlavní hrdinky na konci tohoto dílu mi smysl nedával vůbec (drama queen. Doslova), ale nic z toho mi dojem z četby výrazně nekazilo.
Doporučuji jako nenáročnou oddechovku, která hezky plyne. Možná vás neposadí na zadek, ale ani příliš neznechutí.