Ukradnutý dedič přehled
Holly Black
Ukradený dědic / Ukradnutý dedič série
1. díl >
Od Bitky hada uplynulo osem rokov. Lady Nore z Dvora zubov sa opäť usadila na neprístupnom severe, kde vdychuje život príšerám z konárov a snehu, verným služobníkom, ktorí sú pripravení svoju paniu pomstiť. Jediná, kto má nad krutou lady moc, je jej dcéra, mladučká kráľovná Dvora zubov. Suren však utiekla do sveta smrteľníkov a zvolila si divoký život v lesoch, presvedčená, že sa na ňu zabudlo. Všetko sa zmení, keď ju nočnými ulicami začne prenasledovať Bogdana, bosorka búrok, a Suren sa dočká nečakanej záchrany – z rúk princa Oaka, dediča Elfhamu. Už roky voči nemu prechováva nevraživosť, hoci mala byť jeho nevestou. Šarmantného Oaka, zvyknutého omotať si všetkých okolo prsta, vedie výprava na sever a prišiel poprosiť Suren o pomoc. Jej súhlas by však znamenal, že mladá kráľovná bude musieť čeliť všemožným nástrahám – a hlavne chlapcovi, ktorého poznala ako dieťa, princovi, ktorému sa nedá veriť. A hrôzam, ktoré mali ostať pochované hlboko v minulosti.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Slovart (SK)Originální název:
The Stolen Heir, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ukradnutý dedič. Přihlašte se a napište ho.
Na Doubkův příběh jsem byla zvědavá a jsem ráda, že nezklamal. I když mi přijde opět zvláštní, že je vyprávěno z pohledu ženské hrdinky a to Wren neboli Suren, kterou už taky známe ze série Krutý princ.
Doubek mi je rozhodně sympatičtější než Cardan. Je to takovej pohodovej, milej, vtipnej princ, navíc fešák, blikalo ale u něj varovné světýlko, ne že ne. Moc jsem nepochopila tu jeho misi. Prostě proč se namáhat a riskovat život kvůli......?
Wren je zase celkově taková zvláštní bytost.
Upřímně mám raději akčnější fantasy, tady je opět hodně popisů a spíš pomalejší děj, ale přesto mě to bavilo. Mírná romantická linka též nechybí a jsem zvědavá na pokračování.
Hele já strašně miluji sérii Krutý princ, takže jsem se těšila že si přečtu i tohle. No...už od úplného začátku mi neskutečně vadí Doubek a nějak nevím co si o něm mám myslet. Jako čte se to dobře a rychle ale není to prostě to velké buuuum. Nicméně konec mě mile překvapil. Takže se vlastně těším až v říjnu vyjde pokračování(Vězňův trůn) kde by mělo být víc Jude a Cardana a postav z Krutého prince. Ale sakra. Holly Black mě nemůže donutit stavět se na stranu Doubka a Wren. Ne. Prostě ne. Celkově tam docela často popichovali Jude a hlavně Cardana, nejvic mě štve že Doubek chtěl dostat Madoca z toho vězení. Jako pardon!? Málem ti zabil sestru a z tebe chtěl udělat svoji loutku a dosadit tě na trůn.Hhhshbshsshdhjahd pomoc!!!
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Pekař příběhů, Horší než smrt a další knižní novinky (26. týden)
25.06.2023
„Pověz lež a upálím tě. Pověz pravdu, utopím tě. Dej odpověď - zachrání tě?“
Kniha Ukradnutý dedič v seznamech
pro dospívající mládež (young adult)
2018 | Krutý princ |
2019 | Podlý král |
2015 | Železná zkouška |
2020 | Královna ničeho |
2017 | Nejchladnější dívka ve Městě chladu |
Musela jsem si připomenout sérii Krutého prince, kterou jsem četla před lety. A když jsem se podívala do svého komentáře z posledního dílu, tak jsem chtěla pokračování o Doubkovi jako dospělákovi a to se vyplnilo, i když to bylo spíš o Wren. Příběh byl napínavý, hodně zvratů, ze začátku moc popisů, ale konec překvapivý a jsem fakt zvědavá na pokračování.