Uloupený ráj přehled

Uloupený ráj
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214144/mid_uloupeny-raj-214144.jpg 4 40 40

Když se poprvé setkali, jako by propadli kouzlu. Neboť Lauru Paddingtonovou a Harryho Wintera spojí jeden z největších příběhů lásky 20. století. Milují se bezvýhradně a neustále překračují dosažené hranice. Opojeni sebou a obklopeni uměleckými přáteli koncem třicátých let v Paříži.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uloupený ráj. Přihlašte se a napište ho.

bábuška
27.02.2018 4 z 5

Dívka, jejíž snové představy jsou zachycované štětcem na plátno a na druhé straně stárnoucí malíř abstrakce. Vzájemné, až chorobné vzplanuti mezi oběma umělci se neohlíží na ty v jejich okolí, kterým třeba nechtěně ubližují. Zcela propadlí své lásce společně vytvářejí obrazy svých duší. A kolem nich se stahují přízraky začínajících podob druhé světové války, ona Angličanka, on Němec se židovskou exmanželkou a synem, Evropa se mění a tím se mění i láska této dvojice, která končí smutným rozchodem.

Silmarien
06.05.2017 2 z 5

Mladučká študentka umenia Laura Paddingtonová sa po jednom pohľade na starnúceho maliara a bohéma Harryho Wintera rozhodne, že s nim odíde... kamkoľvek na svete. Opustí rodinu a nájde sa na prahu druhej svetovej vojny vo Francúzsku, kde hrá múzu bonvivánovi, čo by jej mohol byt otcom. A spolu s ním sa prepadá do šialenstva...

Nerozumiem, kde to vzalo skoro 4 hviezdy. Čisto historicko-dejová časť bola celkom dobrá (opis internačného tábora vo Francúzsku, veci z USA a pod.), ale tie psychedelické časti boli úplne mimo mňa. Vety naskladané za sebou bez rozmyslu, detsko-erotické použitie "Dadu" a jeho opisy (to fakt?!)... rozumiem, že umelci v tom čase mohli byť na úplne inej vlnovej dĺžke, ale toto bolo dosť nešťastné rozobratie témy.
Za mňa nie.

niknikita
31.05.2016 5 z 5

Uběhlo sotva pár měsíců a musela jsem si znovu přečíst Uloupený ráj a jako poprvé se nechala okouzlit vším, co Peter Prange ve své knize nabízí. Jako by jeho slova uloupila i kousek ze mne.

Kniha Uloupený ráj v seznamech

malířství láska 40. léta 20. století