Avengers: Dětská křížová výprava přehled
Allan Heinberg
Ultimátní komiksový komplet série
Aby odkryl tajemství své minulosti, pouští se Wiccan a jeho Young Avengers do epického dobrodružství s cílem najít Scarlet Witch. Chce ale vůbec žena, která zavinila rozpad Avengers a téměř vyhubila mutanty, být nalezena? Jedna věc je však jistá - jejich neuvěřitelné dobrodružství změní marvelovský vesmír jednou provždy.
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2016 , HachetteOriginální název:
Avengers: The Children's Crusade, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Avengers: Dětská křížová výprava. Přihlašte se a napište ho.
Po rozpadu Avengers v roce 2005 se objevilo hned několik navazujících sérií, jednou z nich byli i Young Avengers Allana Heinberga a Jima Cheunga. Osmička teenagerů s nadpřirozenými schopnostmi funguje ne jako izolovaná skupina hrdinů, ale je pevně svázána se starými dobrými Avengers, a koneckonců i s X-Meny a mutanty všeobecně. Vždyť sám mocný Magneto se holedbá vírou, že dva z chlapců jsou jeho vnuci. Billy Kaplan alias Wiccan a Thomas Shephard alias Speed jsou také hlavními hybateli děje, neboť jsou to právě oni, kdo se vydají hledat svou údajnou matku, Wandu „Scarlet Witch“ Maximoffovou, a to i přes nesouhlas všech okolo. Allan Heinberg stvořil bohatý epický příběh s novými i starými postavami a podmanivou zápletkou. Nic tady nejde tak úplně snadno a plány se mění doslova z hodiny na hodinu. Šermuje se mocnými kouzly, energií života i časem. Až si chvílemi říkám, zda té epičnosti není už příliš a Heinberg nás nevodí jako hodné pejsky jen okolo domu. Naštěstí je tu ještě Jim Cheung, který dal Dětské křížové výpravě opravdu nádhernou vizuální podobu. Nijak výrazně neexperimentuje, ale dá vám přesně to, co chcete v superhrdinné týmovce mít a možná i něco navíc (věřte nebo ne, ale Wandiny zelené oči dokážou člověka doopravdy uhranout). Young Avengers si v této knize ostudu rozhodně neudělali.
Po letech se čtenáři komiksů dočkali pokračování Rozpadu a Klanu M, kdy se Young Avengers vydávají spolu s Magnetem najít Scarlet Witch. Avengers a X-Meni s ní mají své vlastní plány a pak je tu ještě Doctor Doom, aby měli hrdinové padoucha, na kterého můžou ukázat prstem. Je to vlastně pořád dokola, tvůrci přijdou s něčím, aby odčinili něco jiného a zlu dají novou tvář.
Kniha Avengers: Dětská křížová výprava v seznamech
Konečně jeden z těch lepších komiksů