Uncanny X-Men: Druhá generace přehled
Len Wein , Chris Claremont
Ultimátní komiksový komplet série
Stanete se svědky zrodu nové generace ikon Marvelu, protože na Xavierovo volání o pomoc odpovídají taková jména jako Wolverine, Storm, Nightcrawler, Colossus a mnozí další. Druhá generace X-Menů přichází!
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2015 , HachetteOriginální název:
Uncanny X-Men - Second Genesis
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uncanny X-Men: Druhá generace. Přihlašte se a napište ho.
V roce 1975 nastartoval speciál Giant-Size X-Men #1 scénáristy Lena Weina a kreslíře Dave Cockruma novou éru marvelovské série X-Men. Byli to oni dva, kdo na scénu vrátili Wolverina a přidali do hry nové hrdiny: Storm, Colossuse, Nightcrawlera, Bansheeho a na krátkou dobu i Thunderbirda. Jejich nápadu se pak chopil Chris Claremont a společně s kreslířem speciálu Davem Cockrumem ukázal světu předávání žezla, původní X-Meni skončili a odcházeli, noví se poznávali a učili se, jak pracovat jako jeden tým. Vše pro ochranu světa, který je ani po všech těch letech nepřestal nenávidět a bát se jich. S druhou generací začala nová éra X-Menů, kteří si následně vydobyli post světové komiksové stálice. Tato kniha ultimátního komiksového kompletu představuje úplné začátky nového týmu. Deset sešitů nejrůznějších dobrodružství, s hrabětem Nefariou, s Kierrokem, se Stevem Langem a jeho sentinely a nakonec s Blackem Tomem Cassidym a Juggernautem. Jednotlivé příběhy mají solidní drive i zápletku, ale poněkud zkratkovité a náhlé konce. Rozuzlení příběhů se často odehraje na jediné stránce, v horším případě na několika málo posledních panelech. Jako by autoři už měli v hlavě nový nápad, nový příběh, a tak honem pryč se starým. Za mě dobré, ale s nějakými těmi rezervami.
Poctivé 70té roky. Popartový kolor bez tieňovania, jasná čierna obrysovka a príbehy bez zbytočnej hĺbky. Všetci chlapci majú svaly a dievčatá sú okaté krásky. Myslím, že výmena X-tímu sa podarila.
Kniha Uncanny X-Men: Druhá generace v seznamech
Tak tohle byla jiná polívečka moc pěkné