Hotel Zapomnění přehled
Gerard Way
Umbrella Academy série
< 3. díl
Superschopnosti vám nezaručí šťastný život. O tom by mohli členové týmu Umbrella Academy vyprávět. Každý se snaží vyrovnat se svými problémy… a mezitím z kanálu vylézá jejich minulost a hodlá jim zakroutit krkem.
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2019 , CrewOriginální název:
Hotel Oblivion, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel Zapomnění. Přihlašte se a napište ho.
Jazyk: Angličtina
Náročnost (slovní zásoba): B1
Náročnost (příběh): chaaaaaaooooooos
Well, a jsme zpátky v chaosu. Tentokrát v totálním chaosu. A nejenom co do časový linky, do míst, postav, prostě všeho.
Chápu, že když si Way a Bá povídají o příběhu, tak si vyjasňují, jak kterou postavu vytvoří, vysvětlí si pozadí vzniku, něco případně upraví a podobně, ale ke mně jako čtenáři se tyhle myšlenky nedostanou a nemám pak šanci se v tom orientovat. Čtení se pak mění v naprosto nezáživný listování, kde se musím přemáhat to dočíst, protože nejsem vůbec investovaný do děje.
Vtipné je, že celá kniha začíná názorem/myšlenkou J. Lemira, že "comic books are the single greatest invention of humankind." Pokud jsou tyhle díla největším vynálezem lidstva, pak jsme asi ztracení...
Ten obraz Labyrintu v galerii byl hezkej tho.
Můj první komiks. Dějovou linku jsem pochytila někde v polovině. Učím se vnímat obrazy a text komplexně. Cestve po přečtení mám pocit, ze bych si to měla dat cele znovu :D. Dam šanci ještě prvním dvěma dílům. Seriálová podoba na Netflixu mě pohltila.
Knižní novinky (44. týden)
27.10.2019
Kniha Hotel Zapomnění v seznamech
Ze všech tří dílů mě bavil nejmíň. Nějak jsem se do děje nedokázala dostat. V celé sérii mi hodně vadilo, jak scény skákaly mezi jednotlivými hrdiny a jak občas dělali naprosto nesmyslné věci. Celkový koncept knihy pak sám o sobě taky smysl nedával. Co už, komiksy prostě nejsou pro mě, ale už jen kvůli Gerardovi jsem je musela mít.