Upírska akadémia přehled

Upírska akadémia
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488588/bmid_upirska-akademia-ZWS-488588.jpeg 4 2487 2487

Upírska akadémia série

Toto nie je ďalšia tuctová upírska séria. Je to najlepšia upírska séria! Ak milujete knihy o upíroch, toto si musíte prečítať. Ak nenávidíte knihy o upíroch, toto by ste si naozaj mali prečítať. Ak ani nečítate knihy o upíroch, týmito musíte začať! Akadémia sv. Vladimíra nie je ďalšou z radu nudných internátnych škôl uprostred amerických hôr. Na tejto akadémii sa mladí upíri priúčajú tajom mágie a dampíri, v ktorých sa zmiešala krv upírov a ľudí, sa tu učia ich brániť. Upírka Lissa je morojská princezná, posledná zo svojho rodu, a jej najlepšia priateľka Rose je dampírka vycvičená na jej ochranu. Pred dvoma rokmi utiekli z Upírskej akadémie a pretĺkali sa naším svetom. No ich čas vypršal a skupina dampírskych strážcov ich priváža späť. Medzi múrmi akadémie na nich číha veľké nebezpečenstvo... nielen zo strany závistlivých spolužiakov, ale hlavne Strigojov, najnebezpečnejších upírov, ktorých nikto a nič nezastaví...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Vampire Academy, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Upírska akadémia. Přihlašte se a napište ho.

Zuzíček77
27.01.2025

(SPOILER) Tohle je pro mě obrovská nostalgie, četla jsem celou tuto sérii před 14 lety a musím říct, že mě to baví pořád stejně. První díl jsem si jakž takž pamatovala, možná i díky tomu, že je jednička zfilmovaná.
Rose a Lisu si myslím, že nejde nemilovat, dvě nejlepší kamarádky, z toho jedna princezna a druhá její strážkyně. Jejich pouto mě neskutečně baví, protože pojďme si říct, že každý by alespoň jednou chtěl někomu vidět do hlavy. Samozřejmě k tomu ale patří i jisté nevýhody, které musíte pociťovat i když o ně nestojíte. U Rose jediné čeho je až moc je její krása, která je tam zbytečně hodně krát zdůrazněná.
V tomto díle se tak nějak seznamujeme se světem Morojů a jejich strážců na akademii Svatého Vladimíra. Jako na každé škole, tady prožíváme, lásky, nenávist, přátelství a spoustu zvratů, které jsou opravdu napínavé. Na to že je kniha vydaná před 16 lety tak se klidně může řadit i v dnešní době mezi oblíbené. V knize mi nechybí nic, oceňuji na ni, že tam není mnoho milostných scén a spíše se autorka soustředila na děj okolo. Kniha se čte za mě neskutečně dobře a stránky jen sviští pod rukama.

Z knihy:
- Čím víc to používá, tím je to horší. Zastav ji, Rose. Zastav ji dřív, než si toho všimnou a odvedou ji pryč. Dostaň ji odtud.
- „Tentokrát se o všechno postarám já, Rose. O všechno"
- „Ty jsi stínem políbená! Musíš se o ni postarat!"
- Nikdy jsem nepotkala nikoho jiného, kdo by bral práci strážce tak vážně, kdo by chápal všechny ty důsledky života a smrti.
- „Ne, Rozo. Ty zůstaneš tady."
„K čertu s tím. Musím jí jít pomoct."
„Už jsi jí pomohla. Svou práci jsi odvedla. Zvládlas to skvěle. Ale tohle není místo pro tebe. Ona i já, oba potřebujeme, aby jsi zůstala v bezpečí."
- „Byla jsi políbená stíny. Vstoupila jsi do Smrti, přešla jsi na druhou stranu a vrátila se. Myslíš, že něco takového nezanechá na tvé duši stopy?"
- „Ne. Kdybych si dovolil milovat tě, nechránil bych ji vlastním tělem. Tím bych totiž chránil tebe."
- „Ty s ní máš taky pouto , že jo? Přivedla tě zpátky. Jsi stínem políbený."

IG: zuzcin_bookstagram

Avrilenicka
11.01.2025 4 z 5

Přečetla jsem si to znovu po několika letech a nebylo to vůbec špatné.

monikasbookclub
23.10.2024 3 z 5

Když jsem se tak do knihy začetla, došlo mi, že jsem vlastně viděla i film. Ten mě teda moc nebavil a u knihy to asi nebylo jiné. Za mě to je dost průměrné čtení. Věřím, že kdybych to ale četla, jak jsem byla mladší, měla bych jiný názor.
V tomto prvním díle se hodně seznamujeme se světem, jeho fungováním, hierarchií a hlavně se seznamujeme s hlavními postavami.
Ty jsou hodně odlišné povahy a já si zatím nenašla vztah ani k jedné. Možná se zatím více přikláním k Rose, ta je více ráznější a přímá a to se mi na ni zatím líbí. Ale mám před sebou ještě dost dílů si najít svého úplného favorita. Stejně tak jako věřím, že najdu větší zalíbení v příběhu.
I když jsem si z knihy nesedla úplně na zadek, i tak mi přijde jako ideální podzimní čtení. Ta ponurá atmosféra školy, upíří jsou za mě prostě ideální čtení na dny kdy venku prší a je hnusně (proto jsem možná tento první díl přečetla za jeden den, kdy zrovna u nás hrozili povodně).
Vy co jste knihu četli, jak se Vám líbila?  Zlepší se to dalšími díly a dokážu se více do příběhu ponořit?

Ak by som si dovolil ťa milovať, potom by som sa pred ňu nehodil. Hodil by som sa pred teba.

Kniha Upírska akadémia v seznamech

v Přečtených4 079x
v Mé knihovně1 029x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)