Upírska akadémia přehled

Upírska akadémia
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488588/bmid_upirska-akademia-ZWS-488588.jpeg 4 2422 2422

Toto nie je ďalšia tuctová upírska séria. Je to najlepšia upírska séria! Ak milujete knihy o upíroch, toto si musíte prečítať. Ak nenávidíte knihy o upíroch, toto by ste si naozaj mali prečítať. Ak ani nečítate knihy o upíroch, týmito musíte začať! Akadémia sv. Vladimíra nie je ďalšou z radu nudných internátnych škôl uprostred amerických hôr. Na tejto akadémii sa mladí upíri priúčajú tajom mágie a dampíri, v ktorých sa zmiešala krv upírov a ľudí, sa tu učia ich brániť. Upírka Lissa je morojská princezná, posledná zo svojho rodu, a jej najlepšia priateľka Rose je dampírka vycvičená na jej ochranu. Pred dvoma rokmi utiekli z Upírskej akadémie a pretĺkali sa naším svetom. No ich čas vypršal a skupina dampírskych strážcov ich priváža späť. Medzi múrmi akadémie na nich číha veľké nebezpečenstvo... nielen zo strany závistlivých spolužiakov, ale hlavne Strigojov, najnebezpečnejších upírov, ktorých nikto a nič nezastaví...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Vampire Academy , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Upírska akadémia. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (324)

ByulGi
09.06.2024 3 z 5

Úplně nevím jak bych měla knihu správně ohodnotit. Je poznat že je to stará kniha. Trošku klišé a velmi jednoduše napsáno. Zápletka nebyla kdovíjak úžasná, originální nebo spletitá. Nebylo zde moc zvratů.
Kniha se ale jinak četla velmi dobře. Většina věci, která mi vadila byla později vysvětlena. Kdybych to četla před lety když to vycházelo, byla bych z toho velmi nadšena.
Navíc se jedná o první díl série. Pokud to mělo být hlavně o představení světa, tak za mě velmi dobrý začátek s těším se na další díl.

sangreseth
06.06.2024 5 z 5

Příběh hodnotím tak, jak si myslím, že by se kniha o vympýrech pro náctileté měla psát (řekla bych, že jsem jich za své dospívání přečetla víc, než dost:D). A ano, vím, není to žádný dechberoucí literární diamant, ale jsem si jistá, že vám tahle kniha dá přesně to, co po ní chcete, možná o něco víc. Čtivost, fantastické postavy, sexy muž, zajímavý a teoreticky dobře fungující svět. Zápletka byla dobrá, ale není to ten důvod, proč byste si tento příběh měli přečíst. Pokud někdy budete mít chuť na opravdu dobrou, rychlou young adult vampýří knihu, rozhodně sáhněte po téhle, nezklame.


Artep071
18.05.2024 3 z 5

Je to čtivé, má to své kouzlo, ale nějak nedokážu sympatizovat s Rose.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Ak by som si dovolil ťa milovať, potom by som sa pred ňu nehodil. Hodil by som sa pred teba.


Kniha Upírska akadémia v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených3 997x
ve Čtenářské výzvě221x
v Doporučených418x
v Knihotéce989x
v Chystám se číst484x
v Chci si koupit129x
v dalších seznamech32x