Uprostřed ničeho přehled

Uprostřed ničeho
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545513/bmid_uprostred-niceho.jpg 5 4 4

Uprostřed ničeho stojí farma, kde žije osmnáctiletý indián Ayga společně se svou sestrou a otcem, který propadl alkoholu. Středoškoláka Aygu pronásleduje trauma i ve snech, ale snaží se proti bolesti ve svém nitru bojovat smíchem. Ne vždy úspěšně... Danielovi je sedmnáct a spolu se svou mladší sestrou a bohatými rodiči žije na předměstí. Kreslí komiksy, miluje chemii, tvrdou hudbu a lakuje si nehty na černo... Má mopse Akiho a obrovské problémy nejen ve škole. I když se na první pohled může zdát, že je každý z nich úplně jiný, ve skutečnosti mají mnoho společného. Sbližují se během boje s těžkou šikanou jednoho z nich. A pomalu mezi nimi vzniká křehký vztah... Příběh z prostředí venkovské Ameriky se odehrává v malém městě současné Oklahomy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uprostřed ničeho. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

helg_abooks
23.09.2024 5 z 5

Rozhodně berte prosím na vědomí, že kniha je LGBT a objevuje se v ní šikana a sebepoškozování.

Pokud vás tyto dvě věci neodradí, připravte se na krásný americký venkov a indiány.

Můžete se tu dočíst, jak může být střední škola drsné místo pro některé z nás. Hlavně pro Dannyho, který to ve svém životě nemá jednoduché. Danny je gay, je často šikanovaný a nemůže hledat oporu ani pomoc ve své rodině či v zaměstnancích školy. Hledala jsem si k němu cestu delší dobu, ale nakonec jsem jeho činy chápala.

Ayga ...indián, který má holku a je velmi oblíbený. To byl jiný oříšek. Ayga se pral sám se sebou, protože byl hodně zmatený. Vývoj tam byl zřetelný, takže jsem byla spokojená. Obě postavy úplně jiné a uvěřitelné, beztak bych řekla, že je ještě malinko co zlepšovat.

Například střídání pohledů Aygy a Dannyho se hezky prolínalo, ale číst stejnou scénu dvakrát, akorát z pohledu toho druhého, mi přišlo lehce navíc.

Když pomineme toto, kniha byla plná emocí, krásných popisů venkova a vztahů.
Co se týče smutku, bolesti a dalších těžkých situací, autorka je umí velmi realisticky a syrově popsat. Ještě jsem nečetla nic podobného,...příběh dvou kluků, který mě zasáhl.

Monika.G.
22.09.2024 5 z 5

Kniha je jedna velká emocionální jízda. Už od úplného začátku člověk ví, že se stane něco hodně špatného, a musím říct, že posledních sto stran jsem se bála číst dál. Posledních pár stran jsem měla hodně smíšené pocity, vážně mě to celé dostalo. Kniha rozhodně není pro slabé povahy, ta šikana je hodně drsná. Na druhou stranu je láska mezi kluky opravdu krásná, a nebýt těch okolností, byl by to velmi romantický příběh.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Uprostřed ničeho v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Petra Fido
česká
2023  87%Kam odcházejí sny
2024  100%Uprostřed ničeho
Skrýt reklamy