Záblesky smrti přehled
Stan Sakai
Usagi Yojimbo série
Toulavý ronin Usagi Yojimbo je opět sám. Klid ale stále nemá, protože ve feudálním Japonsku číhá dobrodružství na každém kroku! V této knize nám mistrovský vypravěč Stan Sakai přináší další příběhy jak samotného Usagiho, tak i dalších oblíbených postav. Inspektor Ishida musí vyřešit další záhadný případ, lovci odměn Gen a Toulavý pes jsou na stopě posedlé šermířky Inazumy, Tomoe má na dvoře Noriyukiho nového rivala a chrám kněze Sanshoba sužuje zlovolný démon! Usagi se mezitím zaplétá do pašerácké operace, doprovází nerudnu stařenu nebezpečným krajem, pomáhá vynálezci, který se chce naučit létat a opět se setkává s mladým samurajem na cestě za vendetou.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2013 , CrewOriginální název:
Glimpses of Death, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záblesky smrti. Přihlašte se a napište ho.
Já pořád nevím, jestli mám raději sbírky kratších příběhů a nebo delší dějové linky. Ono je to asi jedno. Sakai umí obojí. Nejlepší je, že dokáže drobnými náznaky v kratších příbězích uvést ten delší. Úvodní "Lekce vaření" je k zamyšlení nad výcvikem a životem samuraje. "Kontraband" reflektuje mísení rozdílných kultur a tradic. "Lov na krysu" je detektivní intermezzo inspektora Ishidy. "Samuraj k pronajmutí" je čistě na osobní úrovni a popisuje život obyčejných lidí. "Sny a noční můry" společně s "Den a pes" vrací do hry staré známé postavy a (pravděpodobně) slouží jako připomenutí před větším příběhem. "Když králici létají" se snaží předestřít lidskou hloupost, závist a pokrytectví. "Uprostřed mlh" je předehrou k dalšímu svazku a navrací do hry Tomoe. "Noční děs" předkládá další s japonských legend a fantaskních stvoření. "Konec vendety" završuje Matabeiovu pouť za pomstou. V závěru Usagi došel do provincie Geishu, kde se na něj chystá o něco delší dobrodružství. Za což jsem rád, protože v Záblescích smrti mnoho prostoru neměl, ale zase se vrátily další oblíbené postavy, které jsou nosné i bez Usagiho.
Toto je skvělý díl Usagiho, který mi přišel opravdu velice zábavný :) Prostě Sakai to umí, umí, umí. Je to genius na kterého je spoleh. Ať vemete do ruky jakýkoliv díl, je to záruka dobře stráveného času.
Kniha Záblesky smrti v seznamech
Japonsko samurajové japonská kultura
Stále výborný komiks, ovšem v tomto tomu chybělo něco navíc, proto našemu ušatému samuraji bez pána výjimečně nemohu střelit 5*. Ale čtivo pochopitelně stále boží