Strom života přehled
Christian Jacq
Usirova tajemství / Usirove tajomstvá série
1. díl >
V srdci abydonského chrámu hyne akácie vyrůstající z hrobu boha Usira, aby zvěstovala jeho znovuzrození. Velký faraon Senvosret III. zahájí boj proti neviditelnému nepříteli, jenž se snaží přivést Egypt do záhuby, neví však, že v nejbližším okolí se skrývá zrádce toužící po moci, který neváhal zaprodat se temným silám. Současně je unesen písařský učedník Iker, pronásledovaný pocitem, že jím někdo manipuluje a že kráčí po cestě, jejíž cíl nezná. Netuší, že jeho život je v sázce. Podaří se Ikerovi a Senvosretovi, slabému a mocnému, nevinnému a moudrému, zabránit Usirovi, aby tentokrát zemřel naposled? Za Ikerovým usilovným hledáním pravdy a bojem Senvosreta III. proti silám zla můžeme sledovat magickou a fascinující historii starého Egypta, který už nenávratně zanikl.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2004 , AlpressOriginální název:
Les mysteres d'Osiris I: L'arbre de vie, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom života. Přihlašte se a napište ho.
Velké mínus absolutně nepatřičné výrazy , nehodící se do období starověkého Egypta. Možná je to spíš chyba překladatele , narazila jsem na to u Jacqa podruhé a propříště sáhnu raději po autorech držících se více historických pramenů.
Nejdříve jsem chtěla knihu zaklapnout po cca 20 stránkách, přišlo mi to jako blbost a ztrácela jsem se v ději. Nakonec jsem vydržela, a musím dát 4 hvězdičky.. I když je pravda, že děj není založen na nějaké skutečné události ( je to takové egyptské scifi), četlo se to velmi hezky. Už se těším na další díl, abych věděla, jak to dopadne. Jediné minus musím dát za slovní obraty, které autor používá a na tu dobu nejsou asi vhodné - např. velmi časté oslovení šéfe, mobilisace atd..
Kniha Strom života v seznamech
1998 | Královna Slunce |