Ustláno na růžích a pod nebesy přehled
Jindřiška Smetanová
Kniha rozmarně laděných povídek, v nichž příběhy autorčiny rodiny ve starém historickém domě na Kampě v Praze slouží jako východisko vyprávění o lidech, věcech a jevech kolem a o životě na Malé Straně vůbec. Autorka zde doplňuje svou původní povídkovou knihu Ustláno na růžích o sérii povídek Ustláno pod nebesy. Mistrně vyprávěné příběhy o rázovitých malostranských postavách a o jejich životě a světě "zamlada" i o jejich životě dnešním. Znění tohoto textu vychází z díla Ustláno na růžích a pod nebesy tak, jak bylo vydáno nakladatelstvím Československý spisovatel v Praze v roce 1971. Verze 1.0 z 19. 1. 2024.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ustláno na růžích a pod nebesy. Přihlašte se a napište ho.
Když si koupíte v antikvariátu jen tak knížku kvůli Praze, Kampě a Malé straně a najednou čtete možná ty nejlepší povídky pod nebesy. Tahle překvapení mě dělají šťastným.
Krása. Až pojedu do Prahy, půjdu na Kampu a budu hledat střípky těch milých a moudrých příběhů.
Láska na konci světa, Svatý démon a dalších 25 eknih zdarma
29.01.2024
„Mluvila jsem tiše, protože některá přiznání jsou plachá a mohou zemřít leknutím.“
Kniha Ustláno na růžích a pod nebesy v seznamech
Praha 60. léta 20. století české povídky Malá Strana (Praha) Kampa (Praha)
1969 | Sedmilháři |
1996 | TGM: Proč se neřekne pravda? |
2004 | Domovní důvěrnosti |
2004 | Pozor, vyletí ptáček |
2004 | Koncert pod platanem |
Krásne poviedky z mojej milovanej Kampy, potešili dušu. A často si spomeniem na šialeného siamského kocúra, upratovačku, ktorá sa nesmie zľaknúť a hlavne pani, ktorá má rada zmätené dni, lebo udržujú duševnú sviežosť.