Úsvit Onyxu přehled

Úsvit Onyxu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548086/bmid_usvit-onyxu.jpg 4 284 284

Kameny moci série

1. díl

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých magických schopností má uzdravovat vojáky nepřítele. Jedinou cestou ke svobodě je spolupráce s prohnaným spoluvězněm, kterému však dělá zvrácené potěšení hrát si s jejími nejhlubšími obavami. Dá se mu věřit? Skoro určitě ne, ale Arwen si nemůže vybírat. Pokud dokáže využít svou moc, možná se jí podaří uniknout, zachránit si život… a snad i srdce.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

A Dawn of Onyx, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsvit Onyxu. Přihlašte se a napište ho.

oresvo
předevčírem 4.5 z 5

Tak tohle je další povedený příběh z fantasy světa. Krásně vykreslený svět.
Postupně odkrýváme nejedno tajemství. Kniha má plno humorných okamžiků, čte se velmi dobře a romantická linka je víceméně bez velkých erotických scén. Ten konec byl teda překvapení a já jen doufám , že druhý díl bude vydaný co nejdřív.

dam.si.knihu
12.01.2025 4.5 z 5

Znáte to určitě všichni. Vidíte tu pozitivní recenze na knihu, takže si ji samozřejmě musíte také hned koupit, protože si ji chcete také přečíst, ale pak se k ní né a né dostat a po delší době si ji přečtete a říkáte si… proč jsem si ji nepřečetla dřív?

Ano, přesně takhle to mám s knihou Úsvit Onyxu. Kniha s tak krásnou obálkou, zajímavou anotací, která má na DK 83 % a GR 3,9. Musím říct, že tahle kniha mě chytla od začátku do konce a nemuset chodit do práce, tak ji přečtu snad na jeden zátah.

Za mě originální svět, s dobrou zápletkou, bezva hate to love linkou a skvělými postavami. Bylo to jednoduché čtení, u kterého se zasmějete, příběh vám pojede v hlavě jako film a nebudete chtít přestat číst. Jasně, ty zápletky jsou všechny vcelku předvídatelné, ale proč ne? Úsvit onyxu je skvělá romantasy, ve které najdete spoustu nadpřirozených bytostí, magie a já jsem ráda, že do nového roku jsem vstoupila skvělým příběhem! A teď už jen počkat na další díl. Těším se!

Kaši_books
09.01.2025 4.5 z 5

Super fantasy s romantickou linkou a zajímavým fantasy světem. Akce a napětí není moc, ale knížka je skvěle napsaná a čte se doslova sama. Příběh krásně plyne a dokáže určitě zaujmout i čtenáře, kteří s fantasy začínají.
Arwen je zajímavá hrdinka , která mě bavila svou oddaností k rodině a zároveň síla a odvaha, kterou v sobě postupně nalézala. Trochu mi ovšem neseděly její obraty v názorech, které byly doslova každou chvíli a šíleně dramatické. Linka hate to love super, ale Arwen opravdu skáče ve svých pocitech ze stavu úplného poblouznění do nenávisti a zase zpět do touhy a opět do nechuti. Bylo to pořád nahoru a dolů tak extrémně, že mě to trochu rušilo.
Kayne je skvělý záporák se vším co má mít. Většinu času jsem mu fandila a doufala, že to konečně i Arwen pochopí. O to víc mě mrzel závěr mezi nimi. Nebudu spoilerovat, ale trochu porozumění ze strany Arwen by se hodilo.
Vývoj se mi moc líbil, včetně ujasnění původu hrdinů a objasnění jaký osud Arwen má předurčený.
Kniha je krásně napsaná, čte se to jedním dechem. Chemie mezi postavami, dialogy a jejich flirtování je super. Druhá část knihy má v sobě i více napětí a akce a i přesto, že kniha má otevřený konec připravený pro další díly, byla jsem s koncem spokojená. Uzavřel se tím jeden okruh, většina toho, co jsem chtěla vědět bylo vysvětleno a já se moc těším na další díly, kam se bude tenhle příběh ubírat.
Závěrem- vážně jejich jediná intimní chvíle skončí takhle??? :)

10 nejčtenějších knih (září)

15.09.2024

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024

Kniha Úsvit Onyxu v seznamech