Utajené zápisníky Agathy Christie přehled
John Curran
Utajené zápisníky Agathy Christie série
Publikace vydávaná u příležitosti 120. výročí narození Agathy Christie poodkrývá největší tajemství královny detektivek: jak se z jejích tužkou psaných poznámek, seznamů a nástinů – shromážděných v celkem 73 zápisnících ukrytých až dosud před zraky veřejnosti.
Literatura naučná Biografie a memoáry O literatuře
Vydáno: 2010 , Knižní klubOriginální název:
Agatha Christie's Secret Notebooks: Fifty Years of Mysteries in the Making. Includes two unpublished Poirot stories, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utajené zápisníky Agathy Christie. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je určená především fanouškům díla A. Christie, kteří znají většinu jejích knih a trochu se v nich orientují. Je zajímavé sledovat a zjišťovat, jak Agatha pracovala, jak tvořila a vymýšlela příběhy. Pokud je někdo fanouškem jejího díla a má přečtenu většinu knih, nepochybně ho tato kniha zaujme. V opačném případě se v ní bude ztrácet.
Jasně fanouškovská záležitost, protože kniha předpokládá znalost a zaujetí pro královnu detektivek. Přečetla jsem je, v dlouhém časovém úseku, jako klasickou knihu a rovnou říkám, že to není ideální přístup. Mnohem lépe funguje, když si vezmete jednu z detektivek a najdete si detaily. To je pak teprve vzrušující čtení. Takže co kromě lásky k Agathě potřebujete? Rejstřík. Díky za to, že je tak dobrý.
(75 %)
Ocenění knihy (2)
2011 -
Anthony Award
(Best Critical / Non-Fiction)
2010 -
Agatha Award
(Best Non-Fiction)
Kniha Utajené zápisníky Agathy Christie v seznamech
Část díla
Příhoda s míčkem pro psa / Nehoda s loptičkou
2004
Únos Kerbera (alternativní verze)
2009
Kniha je skvělým průvodcem světa detektivek Agathy Christie a požitkem pro čtenáře, kteří již všechny její knihy přelouskali. Jelikož jsem dosud nepřečetla ani třetinu její tvorby a nechci si romány vyspoilovat, dočetla jsem zhruba do strany 200 a přeskočila až na povídky s Herculem Pirotem na konci knihy. Nehledě na to, že zpracovávat útržky poznámek, ač s komentáři zaníceného znalce, bylo lehce únavné.