Utajené zápisníky Agathy Christie přehled

Utajené zápisníky Agathy Christie
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212559/mid_utajene-zapisniky-agathy-christie-212559.jpg 4 28 28

Publikace vydávaná u příležitosti 120. výročí narození Agathy Christie poodkrývá největší tajemství královny detektivek: jak se z jejích tužkou psaných poznámek, seznamů a nástinů – shromážděných v celkem 73 zápisnících ukrytých až dosud před zraky veřejnosti.

Literatura naučná Biografie a memoáry O literatuře
Vydáno: ekniha , Knižní klub

Agatha Christie's Secret Notebooks: Fifty Years of Mysteries in the Making. Includes two unpublished Poirot stories, 2009

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utajené zápisníky Agathy Christie. Přihlašte se a napište ho.

Parwana
15.02.2021 4

Kniha je skvělým průvodcem světa detektivek Agathy Christie a požitkem pro čtenáře, kteří již všechny její knihy přelouskali. Jelikož jsem dosud nepřečetla ani třetinu její tvorby a nechci si romány vyspoilovat, dočetla jsem zhruba do strany 200 a přeskočila až na povídky s Herculem Pirotem na konci knihy. Nehledě na to, že zpracovávat útržky poznámek, ač s komentáři zaníceného znalce, bylo lehce únavné.

Aqua-bella
03.01.2017 4

Kniha je určená především fanouškům díla A. Christie, kteří znají většinu jejích knih a trochu se v nich orientují. Je zajímavé sledovat a zjišťovat, jak Agatha pracovala, jak tvořila a vymýšlela příběhy. Pokud je někdo fanouškem jejího díla a má přečtenu většinu knih, nepochybně ho tato kniha zaujme. V opačném případě se v ní bude ztrácet.

Majdule
04.11.2016 4

Jasně fanouškovská záležitost, protože kniha předpokládá znalost a zaujetí pro královnu detektivek. Přečetla jsem je, v dlouhém časovém úseku, jako klasickou knihu a rovnou říkám, že to není ideální přístup. Mnohem lépe funguje, když si vezmete jednu z detektivek a najdete si detaily. To je pak teprve vzrušující čtení. Takže co kromě lásky k Agathě potřebujete? Rejstřík. Díky za to, že je tak dobrý.
(75 %)

Ocenění knihy (2)

2011 - Anthony Award (Best Critical / Non-Fiction)
2010 - Agatha Award (Best Non-Fiction)

Kniha Utajené zápisníky Agathy Christie v seznamech