Uteč, Jane přehled

Uteč, Jane
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41659/utec-jane-41659.jpg 5 848 848

Mladá žena, ktorá za záhadných okolností stratila pamäť, sa usiluje vypátrať pravdu, nech je akokoľvek strašná. Postupne zisťuje, že jej ide o všetko. Krok za krokom rozplieta pavučinu rafinovaného zla a uvoľňuje slučku, čo ju dusí. Svoj heroický zápas podstupuje takmer až do konca sama, obklopená nepochopením okolia i svojich blízkych. Iba nezlomná vôľa ju núti, aby sa nevzdávala a ďalej bojovala o svoj život i o bytosť, ktorá je jej najmilšia. Napínavý príbeh, v ktorom sa ponuré šero zákerných úkladov strieda s atraktívnymi reáliami Spojených štátov, sa číta jedným dychom. Možnosť zneužitia psychiatrie a psychofarmák je stále aktuálna – a nielen v USA.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

See Jane Run, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uteč, Jane. Přihlašte se a napište ho.

Damaj
včera 5 z 5

(SPOILER) Wau, úžasný příběh. Michael mně neseděl od začátku, nevěřila jsem mu, ale že pravda je taková? To mně vyrazilo dech.

Rose-Mary
02.11.2024 5 z 5

Tato kniha od Joy Fieldingové se mi líbila nejvíc z těch, které jsem od ní četla. Četla jsem ji už někdy dřív, nyní podruhé, a bylo to stejně zajímavé.
Jane po nějaké těžké nehodě ztratí paměť a octne se sama uprostřed města oblečená do baloňáku, bez kabelky a bez dokladů. Snaží se vzpomenout kdo je, co se stalo. Nedaří se jí najít nic, ani nepotká nikoho, koho by znala, kdo by jí mohl pomoci. Posléze zjišťuje, že pod kabátem má šaty, které jsou od krve a v kapse hotovost deset tisíc dolarů.
Děj pokračuje a je víc a víc zamotaný. Kdo je ten muž, kterého jí představili jako jejího manžela? Jak se jí snaží pomoci, když jí je den ode dne hůř? Víc neprozradím, doporučuji každému si knihu přečíst.

Marfuška89
27.09.2024 4 z 5

Dnes dočteno. Autorka píše čtivě a hlavně přesvědčivě. Michael je hodně dobře napsaný. Chvílemi jsem mu to i já žrala, ale byl to pěkný parchant, jak by řekla Jane.
Po dočtení knihy ovšem mám několik otázek, na které asi nikdy nedostanu odpovědi...

Vychází Povídky, které pomáhají a další knižní novinky (34. týden)

21.08.2022

Kniha Uteč, Jane v seznamech