Utečenec na vtáčom strome přehled

Utečenec na vtáčom strome
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396318/bmid_utecenec-na-vtacom-strome-973-396318.JPG 5 175 175

Ondřej Sekora, ako autor obľúbených príbehov o Ferdovi Mravcovi, napísal a ilustroval i menej známu knižku o exotickom vtáčikovi Modráčikovi, ktorý uletel chovateľovi exotických vtákov a zatúlal sa do ríše lesných vtákov. Popri zaujímavom príbehu hlavného hrdinu autor odovzdáva deťom množstvo informácií z vtáčieho sveta, popisuje život jednotlivých druhov vtákov, ich zvyky, druhy hniezd, výchovu mláďat a prináša aj zaujímavosti z oblasti chovateľstva vtákov. Neoddeliteľnou súčasťou knihy sú milé a verné ilustrácie, ktoré až učebnicovým spôsobom približujú deťom aj vzhľad jednotlivých vtáčích druhov. Kapitoly: Podivuhodná udalosť, Vo vtáčinci chovateľa Tichého, Modráčik sa zoznamuje, Súťaž hniezd, Dni najväčších radostí, Kubko, holíčatá pištia, O zázračnom dieťati, Veľké bocianie divadlo, Rozprávky pri vtáčom hniezde, V boji s jastrabom krahulcom, Karolkova pomsta, Kam zmizol Papáčik ?, Zmeny v hlavnej knihe, Pozdrav z domova, Medzi svojimi. Druhé vydanie v slovenčine. Cena knihy v čase vydania: 25.- Kčs.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Utečenec na vtáčom strome. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Cara.17
27.05.2024 5 z 5

Další krásná a pozoruhodná klasika od Ondřeje Sekory. Tentokrát nás autor seznámí se životem ptáčků. Ukáže nám, jaká hnízda si staví, čím se živí, jak se namlouvají a pečují o mláďata a mnoho jiného...
Musím říct, že mi bylo velmi smutno, když jsem četla tu část s kukaččím mládětem. Avšak i tohle se v přírodě bohužel děje a oceňuji, že i takovéto věci pan Sekora zahrnul do svého díla a čtenářům tím lépe přiblížil nelehký ptačí život.
I přestože nemám k jeho knize výtky a zcela zaslouženě jí uděluji 5 hvězdiček, zůstává pro mě z jeho děl na předních příčkách oblíbenosti Ferda Mravenec a Brouk Pytlík - tato díla totiž v sobě mají více humoru a zábavnosti. Krom toho je mám pevně spjaté se svým dětstvím, takže duo Ferda a Pytlík u mě zkrátka vede.

miklis
08.05.2024 4 z 5

Bála jsem se, jestli je to pro mého pětileťáka před spaním srozumitelné, tolik postav a všichni ptáci… ale kupodivu to byla zatím jedna z mála knížek, u které opravdu ležel a poslouchal. Navíc jsme si u toho hledali na netu fotky a zpěv jednotlivých postav, u kapitoly s hnízdy jejich hnízda ve skutečnosti, naučili jsme se toho oba plno a poznali jsme pro nás do té doby vlastně neznámý svět.


elexmil
31.01.2024 5 z 5

Vzpomínám na knihy svého dětství a tato patřila k těm TOP. Tu jsem přímo milovala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Utečenec na vtáčom strome v seznamech

v Přečtených262x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených17x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech3x