Útěk přehled

Útěk
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306176/mid_utek-Ad1-306176.jpg 4 494 494

Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy. O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život. Úžasný příběh naplněný nostalgií a zatížený dlouho potlačovanou vinou. - TheSundayTimes Pro mě detektivní zápletku zcela přebil silný obraz neuváženosti mládí a vyrovnanosti stáří. Byl to jiný zážitek ze čtení, ale opravdu jsem si ho užil. Autor dovedně pracuje s celou škálou čtenářových emocí — od smíchu po smutek. Opravdu doporučuji! - RavenCrimeReads Kniha je nádherně napsaná, vtipně i ostře, a naprosto se liší od všeho, co už jsem od všestranného Petera Maye přečetl. - LiteraryReview... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Runaway, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (140)

TeraBla
20.09.2024 4 z 5

Peter May je sázka na jistotu. Spíš než detektivka je tohle takový román o vzpomínkách na dobu dospívání. Samozřejmě s nějakou zapeklitou zápletkou, která se rozmotá o mnoho let později. Děj je plynulý, akční, žádná prázdná místa. Je to poutavé a čtivé, tqk jak známe od autora.

SilvieSisinka
17.09.2024 4 z 5

Trošku jiné kafe od autora.Presto to byl zajímavý příběh.


veverkaVv
10.09.2024 5 z 5

Veliké překvapení, co ještě může napsat a čím může Peter May překvapit. Velmi působivá kniha o dlouholetém přátelství i o nevyřčených věcech, o vztazích v rodině i o snech mladých, touze vyrovnat se s minulostí u starších. Žádný ztracený čas při četbě, vřele doporučuji všem generacím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Žebříček nejprodávanějších eknih v srpnu 2016

06.09.2016


Citáty z knihy (3)

Dospělí Skotové emoce nedávají najevo.


Nízká frekvence tónů basové kytary je důvod, proč holky na koncertech ječí.


Nic tě zevnitř nerozežere víc než lítost.


Kniha Útěk v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených677x
ve Čtenářské výzvě69x
v Doporučených25x
v Knihotéce203x
v Chystám se číst195x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech5x