Útěk do divočiny přehled

Útěk do divočiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87158/bmid_utek-do-divociny-weP-87158.png 4 885 885

Tragická odysea mladého dobrodruha, putování, na jehož konci čekala smrt...: předloha ke stejnojmennému filmu Zajímavá kniha amerického novináře rekonstruuje příběh mladého chlapce z dobře situované rodiny, který tragicky zahynul při své osamělé cestě na Aljašku. Skutečný příběh z roku 1992 zaujal autora natolik, že se nejen snažil prověřit jeho poslední cestu, ale také zjistit pokud možno i motivy, které mladého chlapce k riskantnímu dobrodružství vedly. Dvaadvacetiletý student odešel po promoci od rodičů, zbavil se veškerých peněz a po vzoru Londonových hrdinů odešel do divočiny, aby tak nalezl sám sebe, oprostil se od všeho zbytečného a hlavně dokázal, že člověk může žít v souladu s přírodou bez pomůcek, které nabízí civilizace. Několik osudných chyb ho stálo život.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Columbus (ČR)
Originální název:

Into the Wild , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk do divočiny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (172)

CervenaVeronika
21.06.2024 4 z 5

Delší dobu jsem se zdráhala knihu číst. Z anotace jsem měla pocit, že je to o floutkovi, co to prostě nezvládl, protože se ani moc nesnažil.
Jak jsem se ale více a více dostávala k objevování samoty v přírodě, otvíral se mi i pohled k tomuto příběhu a tak jsem se rozhodla knihu přečíst.
Poslední týden, kdy jsem ji četla, se nemohu zbavit touhy udělat to samé. Kniha byla skvělou sondou do mysli člověka, který touží něco dokázat opravdu sám. V některých pasážích ale bylo příliš mnoho omáčky okolo, která zároveň nebyla vždy dobře učesaná, aby se pak člověk občas neztrácel v tom, o kom se zrovna bavíme.

KaLiBi
13.01.2024 5 z 5

Kniha mě naprosto pohltila. Při jejím čtení jsem měla v duši divné mrazení. Přečtení knihy určitě doporučuji. Zážitek z knihy završím shlédnutím filmové adaptace.
"Neměli bychom si zastírat, že kdykoli jsme bosí, cítíme se radostně povzneseni."
"Koneckonců to může být špatný zvyk tvůrčích talentovaných lidí nechat se obklopit patologickými extrémy, které pak přinášejí pozoruhodné pohledy do vlastního nitra."
"Pracovat a zabývat se něčím, o čem lze doufat, že to je k nějakému užitku, pak odpočinek, příroda, knihy, hudba, láska k bližnímu - taková je moje představa štěstí."
"A tak se ukázalo, že jedině život, jenž se podobá životu těch kolem nás a přirozeně s ním splývá, je tím pravým životem, a že nesdílené štěstí vlastně štěstím není."
"Nedělej nic ve spěchu, zvaž každý svůj krok a od počátku měj na mysli, že to může být konec."
"Bylo strašné nevědět, nevědět vůbec nic."
"Extrémista. Cestovatel vnímající krásu, jehož domovem je cesta."


čtenářka76
08.01.2024 4 z 5

Jsem ráda, že jsem jako první četla knihu a potom zhlédla film. Kdyby to bylo naopak, kniha by mě zklamala. Ale jinak moc pěkný příběh Alexe, který se vydal za dobrodružstvím. Jak skončí se bohužel dovíme hned na začátku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk do divočiny v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených1 235x
ve Čtenářské výzvě172x
v Doporučených146x
v Knihotéce307x
v Chystám se číst567x
v Chci si koupit147x
v dalších seznamech12x