Úvahy a projevy (2018) | Databáze knih

Úvahy a projevy přehled

Úvahy a projevy
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371903/bmid_uvahy-a-projevy-tomas-bata-YDS-371903.jpg 5 83 83

Kniha Úvahy a projevy patří k základním pramenům filozofie Tomáše Bati. Tomáš Baťa nikdy nevynikal touhou zachovávat své myšlenky a psát paměti. Žil převážně přítomností a neustálým odhodláním denně čelit výzvám. Typickou vlastností Tomáše Bati však byla jeho schopnost jasně vystihnout problém, pojmenovat situaci a navrhnout řešení. Tyto své vlastnosti uměl dobře využít v krátkých, ale vždy úderných a povzbuzujících projevech. Tato schopnost podpořená jeho uměním perfektně využívat jednoduchá řešení a tzv. „selský rozum“ vedla ke vzniku mnoha geniálních a nadčasových myšlenek. Kniha představuje soubor projevů, které Tomáš Baťa pronášel ke svým spolupracovníkům, mladým mužům a ženám, organizacím i celé veřejnosti. Pokud máte zájem poznat myšlení tohoto světového podnikatele a krále obuvi, držíte v rukou tu nejlepší knihu, která obsahuje jeho nejpodstatnější úvahy o obchodě, politice, společnosti, školství, výchově, hospodaření i budoucnosti. Podle předlohy prvního vydání z let 1932-1933, které uspořádal Antonín Cekota.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úvahy a projevy. Přihlašte se a napište ho.

pulledbytruth
29.01.2025 5 z 5

Keď som prvýkrát začal čítať túto knihu bol som šokovaný. Šokovaný z odvahy tohto človeka, ktorý z malej dedinky na Morave spravil jedno z najpokrokovejších miest svojej doby. Touto knihou sa mi otvoril nový svet. Svet ľudí, ktorí dokážu konať a výrazne zmeniť svet okolo seba k lepšiemu.

martin_aston
13.10.2024 5 z 5

Baťa bol veľmi múdry človek. V tejto knihe nájdete obrovské množstvo jeho múdrych myšlienok. Nadčasové, stále platné, inšpiratívne.

a304
06.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Baťa je pojem. Citace: "Konejme jen takovou práci, která slouží veřejnosti". Jeho myšlenky a činy vybudovaly důvěru a soudržnost lidí, kteří věděli, co dělají, s kým a pro koho.

Co dodat? Inspirovat bude národ, tak dlouho, dokud bude dopřána existence národu. Nějak je, nějak bylo, to by bylo, aby nějak nebylo.

Knižní novinky (1. - 15. 8.)

31.07.2013

Kniha Úvahy a projevy v seznamech

v Mé knihovně63x