Uvězněna v rodné zemi přehled
Katja Schneidt
Katja Schneidtová je mladá emancipovaná žena, která miluje život a ráda se baví. Dokud nepozná Mahmuda. Zamilují se do sebe a nastěhují do společného bytu. Ale pak její turecký přítel zničehonic ukáže svou pravou tvář – tvář tyrana. Katja se náhle uprostřed moderní Evropy ocitá v neznámém, paralelním světě islámské společnosti a je konfrontována s jejími zákony. Poté, co ji partner několikrát zbije málem k smrti, sebere všechnu svou odvahu a uprchne. Stává se však psancem a dodnes žije pod neustálou hrozbou pomsty jeho tureckého klanu.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2014 , Ikar (ČR)Originální název:
Gefangen in Deutschland, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Uvězněna v rodné zemi. Přihlašte se a napište ho.
Další blbka. Pardon, ale nejde to jinak napsat. Řeči typu: " kdo nezažil, nemůže pochopit" si opravdu strčte za klobouk. V tomto případě je to o to horší, že Katja zůstala v Německu, nebyla v žádné daleké zemi, daleko od rodiny, kde by nikoho jiného neměla a navíc Mahmoud se projevoval jako násilník už od samého začátku. Koneckonců jí i sám řekl, jaké má představy o životě a jestli je ochotna to akceptovat. Byla, tak ať si nestěžuje. S každou další takovou přečtenou knížkou nechápu, jak můžou být ty ženy tak pitomý.
Němka Katja se zamilovala do německého Turka - a bohužel si včas navzdory varování nesundala růžové brýle.
Kniha Uvězněna v rodné zemi v seznamech
Kolik knih s podobnou tématikou již bylo napsáno a kolik žen stále věří, že ony takto dopadnout nemohou, protože jejich "cizinec" by se ničeho zlého nedopustil. Je mi líto všech těchto žen. Bohužel láska bývá slepá a někdy je opravdu velmi těžké z takového vztahu uniknout.